Pui cu gogoşar

0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 60 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 1 ore, 15 min.
INGREDIENTE:
4-5 gogoşari
800 gr. piept de pui
200 gr. ciuperci
2-3 linguri ulei
1 ceapă
4-5 căţei de usturoi
250 gr. pastă de roşii
sare
piper măcinat
piper boabe
150 ml vin alb
1 foaie dafin
100 gr. caşcaval
pătrunjel
MOD DE PREPARARE:
1. Gogoşarii se coc pe o plită fierbinte, se curăţă de coajă şi se taie felii. Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare, 10 minute. Se scurg şi se toacă mărunt. Pieptul de pui se pune la prăjit într-o tigaie încinsă cu puţin ulei. Se condimentează cu sare şi piper iar când s-a rumenit frumos se scoate din tigaie.
2. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în grăsimea rămasă în tigaie. Se adaugă ciupercile, gogoşarii şi pasta de roşii, se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.
3. Totul se pune într-o tavă, apoi se adaugă vinul, sare dacă mai este cazul, câteva boabe de piper şi foaia de dafin. Se lasă 15 minute în cuptorul încins, se presară caşcaval ras şi pătrunjel.