TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 80 min
Gata în: 2 ore, 0
INGREDIENTE:
1 kg muşchi de porc
sare
piper
50 gr. unt
50 ml ulei de floarea-soarelui
2-3 ardei roşu şi verde
un dovlecel
1-2 vinete
6 roşii
cimbru verde
1 legătură pătrunjel
boia iute
salată verde
MOD DE PREPARARE:
Se taie muşchiul de porc astfel încât să se poată intercala cu legumele coapte.
Se curăţă vinetele, dovleceii şi ardeii, se spală, se scurg şi se condimentează cu sare, apoi se pun să se rumenească în puţin unt, într-o tavă, la cuptor.
După ce s-au copt legumele, se intercalează cu feliile de carne, se condimentează cu sare, boia şi piper, se stropesc cu ulei şi unt topit şi se bagă din nou la cuptor.
Spre sfârşit, se adaugă piureul de roşii pregătit în prealabil, se presară cimbru şi pătrunjel pe deasupra şi se mai lasă câteva minute să capete crustă. Se serveşte salată verde şi roşii.