Timp de preparare:
50 minute
INGREDIENTE:
ulei
4 bucăti fileuri de peşte
150 gr. ciuperci
50 gr. ţelină
1 bucată morcov
1 ceapă
1-2 bucăţi usturoi (căţei)
1 bucată ardei roşu
1 legătură pătrunjel
100 gr. unt
4 linguri maioneză
1 linguriţă muştar
50 gr. caşcaval ras
1 linguriţă zeamă lămâie
1 praf sare
1 praf piper
MOD DE PREPARARE:
Căleşte legumele în unt după ce le-ai tocat mărunt – poţi rade morcovul şi ţelina. Separat, tot în unt, se călesc şi ciupercile tăiate felii subţiri. După ce s-au fiert, adaugă ciupercile peste legume şi potriveşte cu condimente după gust. Lasă-le apoi să scadă la foc mic şi adaugă pătrunjelul tocat mic. După ce s-au călit bine, înfăşoară fileurile de peşte cu compoziţia obţinută. Le poţi prinde cu scobitori sau le poţi lega cu aţă.
Separat, se prepară maioneza – gălbenuş crud şi fiert, muştar, ulei, zeamă de lămâie, piper – şi se toarnă peste peşte. Presară deasupra caşcavalul ras şi ţine tava la cuptor circa 20 de minute, la foc mare.