TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 30 min.
INGREDIENTE:
Pentru chiftele
800 gr. carne tocată (amestec vită şi porc)
1 ceapă
1 morcov
2 căţei de usturoi
1 ou
1 cartof
1-2 felii de paine
1/2 legătură pătrunjel proaspăt
sare şi piper după gust
1 linguriţă combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos
25 g unt
30 g făină
400 ml lapte
100 gr. caşcaval afumat
100 gr. mozzarella
50 gr. parmezan
20 gr. gorgonzola
sare şi piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful şi morcovul şi amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele, pâinea şi oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele şi pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părţi. Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un şerveţel să absoarbe din grăsime. În aceeaşi tigaie mare, topeşte untul, adaugă – pe rând şi amestecând continuu – făina, laptele. când s-a format şi îngroşat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. Amestecă şi lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele şi mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie.