Raţă umplută cu sos de portocale

0



TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 240 min
Timp de gătire: 180 min
Gata în: 7 ore, 0
INGREDIENTE:
o raţă
500 ml vin roşu
piper
dafin
sare
100 gr. unt
2 portocale
1 linguriță zahăr brun
1 lingură făină
Pentru umplutură
500 gr. ficat de pui
ficatul şi pulpele raţei
1 legătură pătrunjel
sare
piper
MOD DE PREPARARE:
1. Raţa se spală şi se curăţă în interior. Pulpele, aripile şi gâtul se taie. Se presară cu sare şi piper pe deasupra şi prin interior şi se lasă la scurs. Ficăţeii de pui şi de raţă se spală bine şi se lasă să se scurgă câteva minute. Se dezosează pulpe­le de raţă, iar carnea se taie fâşii.
2. Ficatul şi carnea de pe pulpe se dau apoi prin maşina de tocat. Pătrunjelul se spală, se îndepărtează codiţele şi se toacă mărunt, apoi se amestecă cu umplutura din carne tocată. Se adaugă sare şi piper după gust. Raţa se umple cu amestecul de mai sus şi se coase cu aţă. Se unge cu unt topit, se bagă la cup­tor la foc potrivit şi se acoperă cu folie de aluminiu.
3. Sosul de friptură se pregăteşte din apă călduţă şi vin, în care se topesc 25 g de unt şi sare după gust. Se îndepărtează folia şi se toarnă sosul de vin. În tavă se mai pun feliile de portocale cu tot cu coajă, câteva foi de dafin, piper şi o lin­guriţă de zahăr brun. Se acoperă din nou cu folie şi se lasă la foc potrivit aproape trei ore. Când carnea s-a făcut, se îndepărtează folia şi se lasă friptura să se rume­nească.