Medicul militar Georgescu, a trecut în rezervă!

1



Cunoscutul medic chirurg Marin Georgescu de la Spitalul Militar”Dr. Ion Jianu” Pitești s-a pensionat, la vârsta de 66 de ani. După o activitate de 37 de ani, colegii din cadrul unităţii amintite au organizat o scurtă festivitate în cadrul căreia i-au mulţumit pentru colaborare şi i-au oferit simbolic, o diplomă. Ceremonia a avut loc cu o zi înainte de ziua de naştere a colonelului în rezervă.


Colonel doctor Marin Georgescu s-a născut pe 13 februarie 1954, la Piteşti. A absolvit Facultatea de Medicină Generală-Secţia Medicină Militară din cadrul Universităţii Carol Davila Bucureşti, în anul 1979. În acelaşi an a fost detaşat ca medic rezident la Spitalul Militar Piteşti, unde a lucrat până în 1982. Timp de un an, a fost medic-şef al Regimentului de Paraşutişti din Caracal apoi, o perioadă de trei ani, până în 1986 , medic secundar de Chirurgie Generală din Centrul Universitar Bucureşti, cu stagii de pregătire la Spitalul Clinic Universitar Bucureşti şi Spitalul Militar Central. A urmat o perioadă de doi ani în care a fost medic principal chirurg la Spitalul Militar Craiova. În anul 1988 a intrat în colectivul Spitalului Militar Piteşti, unde îşi făcuse rezidenţiatul, acolo unde în perioada 1998 – 2006 a fost şeful Secţiei Chirurgie şi de unde s-a pensionat.
O carieră de 37 de ani
„Ziua de 12 februarie va rămâne una plină de emoții și vibrații pozitive, cea care ne-a oferit prilejul de a înmâna distinsele însemne de apreciere pentru implicare și profesionalism Domnului Doctor Georgescu Marin, medic cu grad de colonel, cu două avansări la excepțional pentru merite deosebite în activitate, numeroase participări la congresele și conferințele de chirurgie generală și endoscopică precum și chirurgie flebologică, cu peste 40.000 de intervenții chirurgicale efectuate ca prim-operator și peste 10.000 de intervenții laparoscopice. Este ziua în care își ia rămas bun de la colectivul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Ion Jianu” Pitești, spital pe care l-a servit cu credință, atât în activitate ca militar cât și în rezervă ca medic. Pentru col. (Rz.) doctor Georgescu Marin ziua aceasta este prima zi în care legea l-a trecut dincolo de colectivul din care a făcut parte nu mai puțin de 37 de ani, ani dedicați spitalului. Diploma de mulțumire ce i-a fost înmânată de comandantul spitalului, colonel medic Tudor Gheorghe, reprezintă pentru medic doar un gest simbolic de recunoștință, ceea ce contează sunt activitatea și realizările sale. Vă mulțumim că ați fost alături de noi, vă asigurăm de tot respectul și aprecierea noastră pentru tot efortul depus în această perioadă și vă dorim multă sănătate și o pensie liniștită!” este mesajul transmis cu acest prilej de colectivul Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Ion Jianu” Pitești.