- La caravana vaccinării #Oamenicamine
Municipiul Pitești a fost în weekend gazda Caravanei vaccinării #Oamenicamine. Aceasta a fost amplasată în Piața Primăriei Pitești. Cei care au trecut pe la caravană au fost imunizați cu Pfizer și Johnson&Johnson. Ineditul acestei acțiuni a constat în faptul că medici renumiți din județ au fost prezenți la eveniment și au răspuns tuturor întrebărilor cetățenilor, legate de imunizare.
Sâmbătă, în prima zi a Caravanei vaccinării, 224 de argeșeni au fost imunizați. Ieri dimineață, echipele mobile de vaccinare au revenit în Piața Primăriei, acolo unde au stat până la ora 20. Au fost disponibile două fluxuri de vaccinare, unul cu Pfizer și unul cu Johnson&Johnson. Specialiștii au răspuns întrebărilor între orele 11-17. Până ieri la ora 13,30, alți 168 de cetățeni au ales să se imunizeze, organizatorii sperând ca până la închidere, numărul celor imunizați să-l depășească pe cel de sâmbătă. Medicii care au răspuns invitației Prefecturii Argeș care a organizat evenimentul în județul nostru, au fost: Dr Luminița Paul- directorul Serviciului de Ambulanță Argeș; dr Adrian Ciocănea- șeful ATI al Spitalului covid Mioveni; dr Petru Muntean- pneumolog, Spitalul de Urgență Pitești; dr Ion Bulacu- psihiatru, Spitalul Militar de Urgență “Dr. Ion Jianu” Pitești; dr Mariana Boșneag, Președintele Asociației Medicilor de Familie din Argeș; dr Adrian Tase, cardiolog, Spitalul de Urgență Pitești; dr Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Pitești;dr Adrian Stoica, epidemiolog, Direcția de Sănătate Publică Argeș #OAMENICAMINE a luat startul de la București în 11 noiembrie, de la Universitatea Națională de Aparare ‚”Carol I”. A ajuns în județul Dolj (la Craiova și în satul Frațila) și în la Slatina, în județul Olt. Caravana vaccinării este susținută de CEZ România.
Temeți-vă de boală, nu de vaccin!
„Nu vă temeți de vaccin, temeţi-vă de boală. Vreau să spun că în acest val 4, Secția Covid (n.r. a Spitalului Mioveni) a tratat 70 de pacienți, dintre aceștia, unul singur a fost pacient cu COVID vaccinat. A avut o formă gravă, dar a ieșit cu bine. A fost intubat, a fost detubat, se află pe secție și paradoxul situaţiei este că era mama unei asistente de la Secția Infecțioase. Acea femeie, care de un an și jumătate vedea pacienți în formă gravă, n-a mai putut să intre pe secței până când mama ei nu a ieșit de acolo. În fiecare zi, venea la serviciu și plângea. Am pacienți care stau de 52 de zile în terapie intensivă” le-a explicat medicul de anestezie şi terapie intensivă, Adrian Ciocănea. La rândul său directorul Sorina Honțaru, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș. a spus: „Nu mai așteptați pastila minune că orice medicament poate avea mult mai multe efecte adverse decât să prevenim”. Acesta a precizat că tratamentele sunt agresive și vor fi resimțite pe termen lung, pe când vaccinul poate să prevină. M.Sandu