Acțiune de plantare la Mioveni

0



Asociația Viitor Plus, în parteneriat cu Automobile Dacia SA, și în colaborare cu Primăria orașului Mioveni a organizat o amplă acțiune de plantare în comunitatea constructorilor de automobile, sâmbătă, 4 decembrie.


Acțiunea de plantare s-a derulat concomitent, în mai multe zone ale orașului, în zona din vecinătatea Sălii Sporturilor Mioveni, respectiv de-a lungul Bulevardului Dacia, în spațiile verzi din zona centrală a orașului, în parcurile din zona Catedralei “Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Casei de Cultură a Sindicatelor, precum și în zona blocurilor M și H. În total, au fost plantați 200 de arbori, 2000 de arbuști și 3.000 de butași din mai multe specii precum stejar, mesteacăn, frasin, lemn câinesc și trandafiri. Plantarea materialului vegetativ s-a făcut cu ajutorul echipelor de voluntari înscriși pentru participarea la această acțiune, din cadrul Automobile Dacia SA și Asociației Viitor Plus. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni care a oferit specialiști în domeniu, logistică și expertiză locală pe tot parcursul campaniei de plantare. Rolul acestei campanii de plantare în zonele urbane este de a îmbunătăți calitatea aerului, de a reduce zgomotul și de a crește biodiversitatea în comunitate, precum și un îndemn la responsabilitate socială.
Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Verde Go, Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco.
”Protecția mediului înconjurător este una dintre axele de responsabilitate socială a Renault Group România. În ultimii zece ani, compania a derulat multiple acțiuni de voluntariat în comunitățile unde este prezentă, iar cu ajutorul angajaților săi au fost plantați peste 270.000 de copaci” au transmis.