Ieri la Pitești, a fost celebrată Ziua Drapelului Național. Cu acest prilej în centrul orașului, în fața Casei Armatei a avut loc o ceremonie religioasă și militară. Pentru a marca acest moment, tot ieri, echipaje formate din pompieri și jandarmi argeșeni, au urcat pe Vârful Moloveanu, cel mai înalt din România și au arborat drapelul.
În fiecare an, la data de 26 iunie, se sărbătorește Ziua Drapelului Național, zi cu mare însemnătate pentru întreg poporul român. Ieri la Pitești, ceremonia a debutat cu slujba de sfințire a Drapelului Național, eveniment oficiat la Biserica Sf. Gheorghe.
Steagul țării se sfințește în semn de recunoștință față de eroi. Preoții mergeau pe câmpul de luptă, unde sfințeau steagul românesc și-i întăreau sufletește pe ostași și pe eroi. Pe platoul din fața Casei Armatei a avut loc festivitatea publică militară de înălțare a Drapelului României, în cadrul căreia s-a prezentat onorul. În prezența oficialilor, tricolorul a fost înălțat pe catarg, în timp ce se intona Imnul României.
Au parcurs drumul în trei ore
Tot ieri, pompierii din jandarmii argeșeni au avut o misiune aparte, deja devenită tradiție, aceea de arborare a Drapelului Național pe cel mai înalt vârf montan din România, pe Vârful Moldoveanu, din Munții Făgăraș. Ieri, de Ziua Drapelului Național, pompieri, patru jandarmi din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane Rucăr și Arefu şi voluntari de la Echipa Invictus România au pornit la drum spre Vârful Moldoveanu, la ora 4.00, dimineaţa. Au urmat un traseu de la Stâna lui Burnei, fiind un drum anevoios de 3 ore, iar primii care au ajuns la destinaţie au fost pompierii. La scurt timp şi jandarmii au arborat drapelul național acolo unde îi este locul, pe acoperișul României, la 2544 m înălțime. „Nicio misiune nu este grea atunci când faci ceea ce îți place, iar astăzi am fost onorați să celebrăm cum se cuvine Drapelul Național. A fost o misiune nobilă, de suflet!”, a mărturisit plutonierul adjutant şef Ion Florin, șeful Postului de Jandarmi Montan Rucăr.