Mamă și fiica de 21 de ani, răpuse de COVID!

0
  • Poveste dramatică



Tragedie fără margini într-o familie, din comuna Rucăr. O tânără de 21 de ani s-a stins din viață, fulgerător, din cauza coronavirusului. A fost internată la spitalul Câmpulung și transferată de urgență la SJU Pitești pentru că la acest spital s-a mai găsit un pat la ATI, unde a și decedat.


Marțea trecută își înhumase mama, moartă tot de COVID-19. Medicii sunt șocați și revoltați. Din păcate această informație o primim de la medicul Mădălin Iordache. Cadrele medicale spun că au îngrijit-o pe fată la Câmpulung și era extrem de speriată, au încurajat-o că nu se moare de Covid 19, dar destinul i-a fost potrivnic. Fata în vârstă de 21 de ani, din comuna Rucăr și-a condus mama pe ultimul drum și vineri s-a simțit rău. A ajuns la Spitalul Câmpulung acolo unde starea i s-a înrăutățit. Ar fi trebuti internată la Secția ATI dar pentur că la Câmpulung nu mai erau paturi libere a fost transferată la Spitalul Județean Pitești la Secția ATI. A murit duminică, la câteva zile după mama ei, în același pat. „A decedat mama ei, iar acest fapt a fost un șoc pentru fata asta. Nu era bolnavă, însă, ei îi era frică, și de la asta s-a curățat și ea. Am înțeles că era la menstruație, de la șoc nu i s-a mai oprit, și toate au avut un efect dezastruos pentru fata asta. Cam asta a fost totul” a precizat viceprimarul comunei Rucăr, Ion Pârnuță.
Personalul cedează fizic!
Medicul Mădălin Iordache a vorbit despre situația critică din spital. ,,Dar din câte aud de pe la autoritățile de toate felurile la noi în județ e aproape bine, deși toate spitalele sunt pline: ieri au sunat pt transferuri de la Curtea de Argeș, Leordeni, SJU PITESTI, ambulanță și nu am putut primi nici măcar bolnavii operați pozitivi, deoarece epidemiologul șef al județului când a desființat singura secție chirurgicală cu COVID-19 din județ nu a permis rezervarea câtorva paturi pt ei, deși are 530 acum la dispoziție. Apropo de șefi, eu credeam că inclusiv spitalul este și al celor care lucrează în el, nu al celor foști, actuali și viitori șefi, manageri etc. Deja mutarea ambulatoriilor integrate în policlinică a intrat în linie dreaptă, deși noi nu vrem, în ordinul nr 39/2008 la articolul 3 scrie că se organizează în incinta spitalului, de preferință la parter (exact cum e acum la noi), iar tot acolo funcționează și centrul antirabic pentru tot județul și bolnavii știu și se programează, iar noi aveam aproape zilnic program la diverse ore, important e că managerul a găsit spații si le-a igienizat. Mai mult, la 48 de bolnavi cu probleme non-stop în secție personalul cedează fizic (avem câțiva în concediu medical, din fericire puțini după COVID-19), astăzi am vorbit cu o asistentă care plângea pentru că la ora 17.00 nu reușise să împartă condica și același manager (care de obicei are un ton și un limbaj corespunzător) a cerut lista cu cele din serviciu pentru că nu fuseseră foarte operative în cazarea unui bolnav. În naivitatea mea am crezut mereu că datoria noastră e să-i ajutăm pe bolnavi, dar și între noi, mai ales în aceste vremuri când greu se mai găsesc… oameni”, a mai scris medicul Mădălin Iordache pe pagina sa de socializare. B.Radu