Costul locului de la masa bogaţilor

0

Oameni şi vremuri



Din toate timpurile omenirea a fost preocupată de acumularea bogăției. Războaiele au la bază cucerire, extindere, dobândire de noi teritorii cu scopul de a stăpâni mai mult.


Așa s-au format imperiile, așa s-au format organizațiile secrete care au condus și conduc lumea. Evident, acestea au cunoscut diferite etape prin care au acumulat din ce în ce mai multe bogății. O etapă foarte importantă este apariția banilor pe hârtie. Așa s-a format sistemul bancar care controlează umanitatea. Băncile împrumută bani care nu există – credite, cu dobânzi mari. În acest fel, oamenii și guvernele se îndatorează, lucru echivalent cu controlul asupra celor care s-au îndatorat. Astfel, apare Noua Ordine Mondială care preia controlul global la un alt nivel, adică, ție îți împrumută bani iluzorii, iar ei încasează bani adevărați sau bunurile puse garanție. Așa se face că Elita Mondială care reprezintă cam 1% din toată populația globului, au acumulat cât restul de 99%. Lupta celor care dețin banii este de a controla guvernele statelor lumii și mai ales ale celor care au resurse naturale.
România a fost o țară râvnită de toate imperiile și evident, de Elita Mondială. De ce? Pentru că Dumnezeu a binecuvântat această zonă punând aici cele mai multe resurse naturale pe metru pătrat. România este cea mai bogată ţară din lume în resurse naturale în raport cu mărimea sa.
Din păcate, cei în mâna cărora ne-am pus destinele nu au fost pe măsura bogăției primite ca dar divin. Dar nici nu puteau să fie de vreme ce noi credem că ne punem președintele, guvernele. În realitate iese cine trebuie. Cel pus sau acceptat de Elită. Ce dau ei în schimb? Ce dorește Elita, controlul asupra resurselor naturale.
Se spune că dacă vrei să vii la masa bogaților trebuie să aduci și tu ceva. Niște icre negre, niște icre de Manciuria, etc. Noi am dat bogaților cam tot ce era icră pe la noi și tot nu ne-am așezat la masa lor. Ne-au chemat acolo că de, aveam ce să le oferim, dar locul nostru este pe hol. Le-am dat aurul galben, le-am dat pădurile, aurul verde, le-am dat petrolul, aurul negru, le-am dat gazele, dar degeaba, tot nu ne pun la masa lor. Odată cu așa zisa democrație a urmat jaful României. Vreți în UE?  Vrem, că locul este aici din totdeauna. Strămoșii nostri stăpâneau o mare parte din teritoriile pe care voi le ocupați acum. Aaaa, lasă, mă, asta! Cu ce dăruiți masa? Păi, cu ce să dăruim, că știți geții, celții, tracii, dacii, v-au dat destul! Ei, lasă, cu ce veniți voi acum? Dați și voi petrolul! Zis și făcut.
Privatizarea Petrom-ului a fost condiția de aderare la UE, prețul intrării pe ușa lor. În urma preluării Petrom-ului de către OMV, România a pierdut proprietatea asupra tuturor resurselor de petrol și jumătate din resursele de gaze naturale. A pierdut și toată rețeaua de distribuție a carburanților și astfel, din singura țară deținătoare de petrol din regiune am devenit singura țară care nu deține nici o companie de distribuție a petrolului. România este țara cu cea mai veche industrie de petrol din lume, dar dintr-o dată nu se mai pricepe să extragă petrolul, nu mai are tehnologie, nu mai are bani și altele de acest gen. În România s-a construit prima conductă de transport gaze din Europa dar românii, deși le trece prin curte conducta de gaze, plătesc gazul la prețul impus de Bruxelles, de 2- 3 ori mai mult.
Din anul 2000 și până azi, România a pierdut 4,5 milioane de hectare de teren în favoarea străinilor. Și toate acestea cu concurența conducătorilor noștri trași de ațe și corupți.
Lupta mare în ultima perioadă a fost pe Legea offshore pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră care ne puteau asigura atât gaze cât și securitatea energetică. În luptă s-au avântat Departamentul de Stat al SUA, cele mai mari corporații, dar și politicienii noștri. Așa s-a făcut că Legea deși trecută de Parlament, a fost întoarsă de președinte. De ce? Ca să câștige mai mult poporul român? Nici vorbă! Totul în interesul corporațiilor străine. A început lupta pe diversele intervenții așa încât s-a venit cu fel de fel de amendamente până ce a ieșit din Parlament cât se poate de jumulită. România și de această dată pierde mulți bani, dar și gazele din Marea Neagă.
Și jaful continuă. Peste jumătate din exploatatorii străini nu au plătit redevențele ani de-a rândul, iar stimabilul Tudose s-a opus creșterii redevențelor companiilor străine. Și nu este de ajuns. Astăzi, România este pusă la colț în Parlamentul European pentru că nu respectă statul de drept. Adică acel stat de drept impus de ei prin care să fie arestați oamenii trecuți pe lista venită de la Comisia Europeană. Rezoluția de condamnare a României este votată de toate partidele UE. De ce ne presează? Probabil mai urmează ceva. Porturi sau mai știu ei ce!
Așadar, cât ne coastă locul la masa bogaților?Vai, ție popor român care ți-ai apărat bogațiile și neamul prin jertfă de sânge, ai ajuns cel mai sărac din UE iar copiii ți-au plecat slugi la acești bogați îmbuibați! Marilena Baraţă


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.