5 arbitri argeşeni au trecut testele

0

Aceştia au făcut şi pregătire teoretică pentru VAR
Centralii Cătălin Popa, Iulian Călin şi asistenţii Florin Neacşu, Romică Bârdeş şi Gabriel Stroe sunt apţi pentru partea a doua a sezonu-lui de Liga 1
Observatorii de arbitri, Cornel Sorescu şi Edi Dumitrescu au fost şi ei testaţi

Arbitrii argeşeni de Liga 1 sunt pregătiţi să conducă meciurile asistaţi de VAR, după ce zilele trecute la cursurile organizate de Comisia Centrală de Arbitri au făcut primele cursuri care au legătură cu implementarea noului sistem. Aceste cursuri au avut loc în cadrul testelelor şi pregătirii de iarnă, pe care cavalerii fluierului din judeţ le-au trecut şi le-au susţinut în faţa membrilor CCA.
Cei cinci arbitri din Argeş care activează în Liga I şi care au susţinut testele iernii la sediul Federaţiei şi la Centrul Naţional de Fotbal Bufte sunt centralii Cătălin Popa, Iulian Călin şi asistenţii Florin Neacşu, Romică Bârdeş şi Gabriel Stroe. Sesiunea de pregătire de iarnă a debutat la Casa Fotbalului, cu participanţii implicaţi în testări teoretice şi video, descoperind tototodată şi prezentările testărilor fizice. În premieră, au beneficiat de pregătire teoretică pentru utilizarea VAR, un pas important în procesul coordonat de FRF pentru implementarea acestui sistem.

Cursul dedicat a fost susţinut de Mike van der Roest, instructor FIFA. Apoi la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, au avut loc testările fizice, arbitrii şi asistenţii din Liga 1 susţinând testele fizice în­­aintea reluării campionatului. Au fost prezenţi în total 22 de “centrali” şi 27 de “asistenţi”, dar şi cele 7 reprezentante ale arbitrajului feminin românesc aflate pe lista FIFA. Au lipsit motivat de la susţinerea testelor şase asistenţi FIFA: Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe, Vasile Marinescu, Ovidiu Artene, Radu Ghinguleac şi Valentin Avram. Aceştia au fost prezenţi în Spania la un curs de instruire organizat de UEFA.
Cei 5 arbitri argeşeni care au susţinut testele le-au trecut cu bine şi sunt aşteptaţi să apară la delegări încă de la primele meciuri ale campionatului, care vor începe în acest week-end. „Nu au fost probleme la testări. Le-au trecut toţi fără emoţii. Este vorba despre cei doi centrali Popa şi Călin şi cei trei asistenţi, Neacşu, Bîrdeş şi Stroe. Sunt arbitri care ne reprezintă la nivel naţional şi o fac bine”, ne-a spus Cornel Sorescu, preşedintele AJF Argeş.

Şi observatorii au susţinut cursurile
Cursurile care se ţin bianual de către Comisia Centrală de Arbitri s-au adresat în această iarnă şi observatorilor de arbitri. Şi aici am avut doi reprezentanţi, pe Cornel Sorescu preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş, dar şi Eduard Dumitrescu- şeful Comisiei Judeţene de Arbitri Argeş. Cei doi nu au întâmpinat probleme la testări, după care au fost informaţi, ca şi arbitrii de altfel, cu privire la noile reglementări în materie de arbitraj.
S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.