Măciucă şi Gheorghe la Naţională!

0

Doi baschetbalişti piteşteni vor înfrunta Spania şi IsraelCu doar două săp­tămâni înainte de de începerea pregătirilor pentru campania de califi­care la Campionatul European de bas­chet din 2021, se­lec­ţionerul Româ­niei a fost nevoit să facă schimbări în lot. M.D.

Din cauza accidentărilor grave suferite de Bogdan Nicolescu şi Marcu Badiu, Tudor Costescu a anunţat că apelează la alţi doi sportivi, Radu Vîrnă şi Rareş Uţă, pentru pregătirile primelor două meciuri oficiale din FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers: România – Spania (20 februarie) şi Israel – România (24 februarie).
Antrenorul tricolorilor a convocat pentru cele două meciuri un lot de 16 jucători. Printre aceştia se regăsesc şi doi baschetbalişti de la BCM U FC Argeş Piteşti. Este vorba de Mihai Măciucă şi Tudor Gheorghe. Cei mai mulţi juc­ători la Naţională îi dă CSM Oradea şi SCM Craiova, fiecare cu câte trei reprezentanţi. CSU Sibiu, SCM Timişoara şi BCM U FC Argeş dau României câte doi baschetbalişti, în timp ce U BT Cluj şi Steaua au câte un reprezentant. Surpriza acestor convocări o reprezintă CSO Voluntari, formaţie care evoluează în Grupa Galbenă la fel ca şi echipa de baschet a Piteştiului. De la gruparea ilfoveană a fost convocat Iulian Orbeanu, care în urmă cu câteva sezoane a evoluat şi la gruparea din Trivale.
10 lei biletul
Biletele pentru meciul inaugural cu Spania, din Polivalenta BT Arena, au fost puse deja în vânzare din luna decembrie 2019, acestea fiind disponibile pe platforma bilete.ro. Tichetele pot fi achiziţionate la următoarele preţuri: Inelul 1: 25 lei; Inelul 2: 15 lei; Peluze: 10 lei. Reprezentanţii mass-media care doresc să obţină acreditări pentru meciul România – Spania din data de 20 februarie 2020 trebuie să parcurgă paşii solicitaţi de FIBA. Astfel, reprezentanţii mass-media trebuie să acceseze FIBA Media Portal şi să completeze formularul (n.n. – dacă nu aveţi deja un cont personalizat, atunci va trebui să-l creaţi pe acelaşi portal). Vă rugăm pe aceasta cale să completaţi toate datele solicitate de FIBA şi să nu lăsaţi câmpuri goale. Totodată, solicitantul trebuie să încarce în timp ce completează solicitarea de acreditare şi o versiune electronică a unei fotografii de tip portret (headshot). Aplicaţiile care nu includ o fotografie corectă nu pot fi luate în considerare. Pentru a putea fi luate în considerare solicitările pentru acreditare, solicitantul trebuie să reprezinte o instituţie mass-media care produce şi publică în mod constant un conţinut original de ştiri. Data limită anunţată de FIBA pentru înregistrarea solicitărilor de acreditare mass-media este 17.02.2020. Acreditarile mass-media se vor elibera în ziua meciului cu Spania la Polivalenta BTArena, la centrul de acreditări (pe holul de la intrarea mass-media).
Lotul României pentru meciurile cu Spania şi Israel:
Emanuel Căţe (UCAM Murcia – Spania)
Alexandru Olah (Leche Rio Breogan – Spania)
Bogdan Ţibîrnă (SCM U Craiova)
Bogdan Popa (SCM Timişoara)
Iulian Orbeanu (CSO Voluntari)
Dragoş Diculescu (SCM U Craiova)
Radu Paliciuc (BC CSU Sibiu)
Mihai Măciucă (BCM U FC Argeş Piteşti)
Mirel Dragoste (SCM Timişoara)
Tudor Gheorghe (BCM U FC Argeş Piteşti)
Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea)
Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu)
Radu Vîrnă (CSA Steaua Bucureşti)
Rareş Uţă (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Kristopher Richard (CSM CSU Oradea)
Giordan Watson (CSM CSU Oradea)
Componenţa staff-ului tehnic:
Tudor Costescu – antrenor principal
Nenad Markovic – antrenor secund
Liviu Dumitru – antrenor pregătire fizică
Adrian Resteman – kinetoterapeut
Csaba Mott – masseur
Marius Toma – team manager
Constantin Ioan – antrenor coordonator FRB
Claudiu Fometescu – antrenor federal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.