Fotbalul românesc a pierdut un mare campion!

2

Fotbalistul Ilie Bărbulescu a decedat la 62 de ani

Fotbalul argeşean şi cel românesc a fost zguduit acum câteva zile de o trage­die imensă! Sâmbătă dimi­neaţă, Ilie Bărbulescu, fost campion cu FC Argeş în sezo­nul 1978-1979 şi câştigător al Cupei Campionilor Euro­pe­ni, cu Steaua Bucureşti, în 1986, a fost găsit mort în casă de către soţie. Cauza decesului a fost un infarct miocardic, la autopsie constatându-se că marele campion avea un cord mai mare, specific sportivilor de performanţă. M.D.

Ilie Bărbulescu era cetăţean de onoare al municipiului Piteşti şi consilier local, iar în 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” Clasa a II-a. Cei care vor să-şi rămas bun de la marele campion o pot face la Catedrala Sfântul Andrei din cartierul Trivale. Înmormântarea va avea loc marţi 4 februarie, la ora 12.00. Înainte de a fi înhumat, sicriul cu corpul neînsufleţit va trece şi pe la stadionul Nicolae Dobrin pentru ca suporterii alb-violeţi să-şi poată lua adio de la fostul mare fotbalist. Născut pe 24 iunie 1957, la Piteşti, Ilie Bărbulescu s-a lansat în fotbal cu juniorii lui FC Argeş, echipă la care a debutat în prima ligă. A mai evoluat la FC Olt Scorniceşti, Petrolul, Steaua Bucureşti (timp de 3 sezoane), Dacia Piteşti şi Callatis Mangalia. A bifat peste 350 de meciuri în primul eşalon al României. Şi-a trecut în palmares un titlu de campion cu FC Argeş (1979) şi alte trei cu Steaua Bucureşti (1985, 1986, 1987), două Cupe ale României (1985, 1987). În tricoul roş-albastru a reuşit cea mai importantă performanţă a fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni şi a Supercupei Europei, în 1986. Fostul fundaş a evoluat de 5 ori în tricoul echipei naţionale a României.
Campion cu FC Argeş
Bărbulescu a evoluat pentru FC Argeş în 212 meciuri şi a făcut parte din echipa cu care Piteştiul a câştigat cel de-al doilea titlu de campioană. A debutat în Divizia A pe 9 noiembrie 1974 în partida FC Argeş Piteşti – FCM Reşiţa 1-1, iar ultimul meci oficial a fost pe 19 martie 1988 – FC Argeş Piteşti – Universitatea Craiova 0-1. Bărbulescu a făcut parte din Generaţia de Aur a fotbalului argeşean iar acum fostul fundaş de fier al Argeşului va face echipă în ceruri cu Nicolae Dobrin, Bebe Barbu, Constantin Cârstea şi Bebe Iovănescu sub bagheta magică a antrenorilor Florin Halagian şi Leonte Ianovschi.
“Dumnezeu să te vegheze tată, Campionul meu!“
Andreea, fiica lui Ilie Bărbulescu, a postat un mesaj pe pagina de facebook: „Astăzi ai plecat dintre noi! Sa ai un drum liniştit, Dumnezeu sa te vegheze! Vei rămâne în amintirea noastră, tată! Ilie Barbulescu!!!. La puţin timp şi Andrei, fiul marelui campion care se afla în străinătate, a scris un mesaj pe pagina sa de socializare: „Drum linistit, Dumnezeu sa te vegheze TATA, Campionul meu!“.
“O pierdere grea pentru noi toţi“
Şi primarul Piteştiului, Cornel Ionică a transmis condoleanţe familiei îndurerate: „Am aflat astăzi cu stupoare că Ilie Bărbulescu, consilier local al municipiului Piteşti şi fost mare fotbalist, câştigător al Cupei Campionilor Europeni şi cetăţean de onoare al municipiului Piteşti, a decedat. Este o pierdere grea pentru noi toţi, căci marile valori sunt din ce în ce mai greu de găsit şi de păstrat. Condoleanţe familiei îndoliate! Drum lin, Ilie! Dumnezeu să te odihnească!“.
FRF: „S-a stins din viaţă Ilie Bărbulescu“
„Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia, la vârsta de 62 de ani, a fostului internaţional şi câştigător al Cupei Campionilor Europeni. Federaţia Română de Fotbal transmite condoleanţe familiei şi tuturor celor apropiaţi!“, a fost mesajul postat pe site-ul frf.ro.
“Am mai pierdut un campion!“
Clubul FC Argeş a transmis condoleanţe familiei îndurerate printr-un mesaj postat pe pagina de facebook: „Clubul FC Argeş deplânge trecerea în nefiinţă a marelui campion şi transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“
“Dumnezeu să-l odihnească în pace!“
Şi FCSB, clubul finanţat de Gigi Becali a ţinut să transmită condoleanţe familiei îndurerate: „Dumnezeu să te odihnească, Ilie Bărbulescu! FCSB deplânge trecerea în nefiinţă a fostului mare fotbalist Ilie Bărbulescu, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, care ne-a părăsit la vârsta de 62 de ani. Clubul nostru transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“

Familia Carmen şi Telu Stancu deplânge trecerea în nefiinţă a celui ce a fost bun prieten şi fost coleg de generaţie, Ilie Bărbulescu! Drum bun şi Dumnezeu să te odihnească în pace!

Familia Claudia şi Nelu Ceauşu este alături de familia Bărbulescu în aceste momente grele pricinuite de decesul marelui fotbalist Ilie Bărbulescu. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Drum bun şi Dumnezeu să te odihnească în pace!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.