DSV face controale pentru prevenirea gripei aviare

0

Nici nu am scăpat bine de pesta porcină africană, că deja binecunoscuta gripă aviară bate la uşă. Deja în ţările vecine au apărut astfel de cazuri şi chiar pe teritoriul României se vorbeşte în ultimul timp despre astfel de situaţii. În judeţul Argeş însă, situaţia este sub control, neexistând deocamdată cazuri şi nici riscuri de apariţie a unor astfel de focare. S.M.
Noul director al DSVSA Argeş, Sorin Sorescu ne-a spus mai multe despre gripa aviară în judeţ: „Nu avem în momentul de faţă suspiciune de gripă aviară nicăieri. Dar, din cauza cazurilor la nivelul UE, am ridicat nivelul măsurilor, care de altfel sunt binecunoscute în aceste stuaţii. Am instruit mediciii veterinari şi pe toţi responsabilii fondurilor de vânătoare să urmărească păsările moarte. Pentru că tot sălbatic, însă, ca şi pesta porcină, se poate aduce acest virus de gripă aviară la noi“.
Mai mult, Direcţia Sanitar Veterinară Argeş a emis şi un comunicat referitor la gripa aviară: „Ca urmare a evoluţiei gripei aviare înalt patogenă H5N8 pe teritoriul unor state membre UE (Polonia, Slovacia, Ungaria, inclusiv România), menţionăm faptul că, pe raza judeţului Argeş nu există la comercializare carne şi produse din carne de pasăre provenite din zone de restricţie sanitar-veterinare sau din ferme în care se suspicionează prezenţa virusului. Cu privire la antecedentele epidemiologice sub raportul gripei aviare, în judeţul Argeş s-au înregistrat focare de influenţă aviară în localitatea Corbi (26.05. 2006), în localităţile Poiana Lacului, Piteşti şi Moşoaia (27.05.2006), în localitatea Rucăr (31.05.2006), în localităţile Uda şi Miceşti (01.06.2006). Din anul 2006 s-au mai înregistrat focare de influenţă aviară numai în anul 2017 la două exploataţii nonprofesionale din localitatea Mihăeşti (22.02.2017 şi 23.02.2017).“

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.