Tragere la sorti optimi Champions League

0

In editia 2003-2004 s-a introdus faza optimilor de finala in noul format al Ligii Campionilor. De atunci in fiecare an am avut in optimi cel putin o echipa care sa nu apartina celor 5 campionate de top. Asta nu se intampla insa si in acest sezon, cand in optimile de finala avem doar echipe din Anglia, Spania, Germania, Italia si Franta. Vorbim despre 4 echipe din Anglia, alte 4 din Spania, 3 din Italia, 3 din Germania si 2 din Franta.

Dueluri foarte interesante in optimi

Avand toate cele 16 calificate in optimi din cele 5 campionate de top, era imposibil ca in aceasta faza sa nu se desfasoare dueluri incandescente. Nu unul, ci 4, chiar 5. Prima mansa a optimilor va avea loc pe 18-19 februarie si 25-26 februarie, iar a doua mansa pe 10-11 martie, respectiv 17-18 martie. Finala se va desfasura pe 30 mai in Istanbul. Avem un singur roman ramas in Champions League. Este vorba despre Ciprian Tatarusanu, care de cand a venit a jucat titular doar la antrenamente pentru Lyon. In optimi Lyon o va avea ca adversara pe Juventus. Cel mai de renume duel din optimile de finala este cel dintre Real Madrid si Manchester City. Nici cel dintre Borussia Dortmund si PSG nu ar trebui ratat. Alte dueluri tari se vor disputa intre Atletico Madrid si Liverpool, Chelsea si Bayern Munchen sau Napoli si Barcelona.

Meciuri optimi Champions League

  • Dortmund – PSG
  • Real Madrid – Manchester City
  • Atalanta – Valencia
  • Atletico Madrid – Liverpool
  • Chelsea – Bayern Munchen
  • Lyon – Juventus
  • Tottenham – Leipzig
  • Napoli – Barcelona

Istoric dueluri

Dortmund si PSG s-au intalnit de doua ori pana acum. Se intampla in sezonul 2010-2011 de Europa League, cand se inregistrau doua rezultate de egalitate. Real Madrid si Manchester City s-au duelat de 4 ori pana acum in meciuri oficiale. Primele doua partide veneau in sezonul 2012-2013, in faza grupelor Champions League. Atunci madrilenii se impuneau pe teren propriu cu 3-2, iar „cetatenii” remizau pe Etihad. Urmatoarele intalniri aveau loc in sezonul 2015-2016, in semifinalele Champions League. Madrilenii se calificau in finala, dupa o remiza alba in Anglia si o victorie cu 1-0 pe propriul teren. De 4 ori s-au duelat pana acum in intalniri oficiale Atletico Madrid si Liverpool. Primele doua intalniri aveau loc in grupele Champions League din 2008-2009. Atat in Anglia, cat si in Spania se inregistra o remiza  cu doua goluri. Ultimele doua intalniri s-au disputat editia urmatoare, in semifinalele Europa League. Ambele formatii se impuneau cu 1-0 pe teren propriu, astfel ca am avut extra-time in retur. Liverpool ajungea in finala, dupa ce primea un gol, dar si marca unul in extra-time. Tot 4 intalniri oficiale s-au disputat si intre Chelsea si Bayern Munchen. Primele doua aveau loc in sferturile sezonului 2004-2005 de Champions League, cand am avut multe reusite. In tur Chelsea se impunea cu 4-2 pe teren propriu, iar in retur Bayern Munchen castiga cu 3-2. In editia 2011-2012 cele doua disputau finala Champions League, londonezii impunandu-se cu 4-3 dupa loviturile de departajare. In fine, in Supercupa UEFA din 2013 am avut parte tot de lovituri de departajare. De aceasta data, s-a impus Bayern Munchen cu 5-4. Lyon si Juventus s-au intalnit, de asemenea, de 4 ori pana acum. In 2013-2014 avea loc prima dubla mansa, in sferturile Europa League. Juventus se impunea atunci cu 1-0 in deplasare si 2-1 pe teren propriu. Cea de-a doua dubla mansa se desfasura in sezonul 2016-2017, in grupele Champions League. Si atunci Juventus castiga in deplasare cu 1-0, in Italia inregistrandu-se o remiza cu doua goluri.

Cea mai mare cota in turul optimilor pentru victoria unei echipe este 4.15

Cel mai echilibrat meci in turul optimilor Champions League este cel dintre Real Madrid si Manchester City. Asta ne confirma si casa de pariuri Betano, care le ofera cota 2.6 la victorie madrilenilor si 2.55 „cetatenilor”, dupa cum spune acest site de pariuri sportive. Prima mansa se va disputa pe 26 februarie. Cea mai dezechilibrata partida din tur, daca ne putem exprima in acest fel, va avea loc intre Tottenham si Leipzig. Londonezii au cota 1.83 la victorie, iar nemtii 4.15. Desi tragerea la sorti pentru optimile Champions League a avut loc recent, Betano s-a pregatit temeinic. Astfel, inca de pe acum unele meciuri din optimi au aproape 200 optiuni, altele beneficiind chiar de peste 200 optiuni. Evident, aici ne referim si la pariurile pe echipele care se vor califica in sferturi. Cel mai dezechilibrat duel este cel dintre Napoli si Barcelona, urmat indeaproape de cel dintre Lyon si Juventus. La polul opus, cel mai echilibrat duel se desfasoara intre Tottenham si Leipzig, urmat de cel dintre Atalanta si Valencia. (P)