Campioni mondiali la bob!

0

Argeşenii Tentea şi Daroczi au dat lovitura în Germania

Performanţă de excepţie pentru sportul românesc. România a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial de juniori U23 în proba de bob 2 persoane prin echipajul argeşean Mihai Tentea – Ciprian Daroczi. Competiţia s-a desfăşurat în Germania, la Winterberg, iar cei doi români şi-au reconfirmat valoarea.
Cei doi sportivi originari din Mărăcineni sunt la al treilea an de când fac istorie pentru bobul românesc. În 2018 au obţinut medalia de argint la Campionatul Mondial U23 de la St. Moritz (Elveţia) iar în 2019 au cucerit medalia de bronz. În 2020 cei doi au dominat proba şi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial. Tentea şi Daroczi sunt vicecampioni europeni U23 în acest an şi medaliaţi cu aur în 2019. Sezonul actual este unul de excepţie pentru ei, cu o victorie în clasamentul general al Cupei Europei, performanţă neatinsă vreodată de un echipaj românesc.
A renunţat la atletism pentru bob
La competiţia de la Winterberg, elevii lui Daniel Păcioianu au reuşit cele mai rapide coborâri dintre toţi sportivii U23, depăşind echipajele Germaniei şi Chinei. În cadrul Campionatelor Mondiale de juniori la bob se alcătuiesc două clasamente separate, pe vârste, cu câte două seturi de medalii: juniori (Under 26) şi juniori U23. La startul din Germania s-au aliniat 28 de echipaje, iar şapte dintre acestea au punctat şi în clasamentul Under 23. În clasamentul de la juniori (Under 26), Tentea şi Daroczi s-au clasat pe locul 8. La Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la Pyeong Chang (Coreea de Sud), cei doi boberi argeşeni s-au clasat pe locul 18, Tentea fiind la doar 19 ani, cel mai tânăr pilot din concursul din Coreea de Sud. Mihai Tentea practică bobul din 2015, iar colegul său, Ciprian Daroczi a început acest sport în 2017, când a renunţat la atletism.  M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.