Copilul se află în moarte cerebrală!

0

Cazul Tragedie la Clinica Teddy Care

Veşti proaste de la Spitalul Gri­go­re Alexandrescu din Bucureşti! Co­pilul în vârstă de 4 ani şi 8 luni care a intrat în comă în urma unei anestezii la Clinica Teddy Care din Pi­teşti este în moarte clinică.
Micuţul în vârstă de 4 ani şi 8 luni a fost dus luni, la Clinica Teddy Care, având carii. Urmau să fie efectuate proceduri pe canal şi mămica şi-a dat acordul să fie făcută anestezie intravenoasă. În timpul intervenţiei, la circa 45 de minute de la demararea procedurii copilul a făcut stop cardio-respirator. A ajuns la Spitalul de Pediatrie Piteşti în stare gravă, intubat şi ventilat mecanic. A fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu Bucureşti. Ieri copilul se afla în stare critică. „S-a înstalat insuficienţa multiplă de organe”, a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt. Aceasta a mai spus că băieţelul este ţinut în viaţă de aparte, fiind în moarte cerebrală.
Medicul anestezist, cercetat disciplinar
Colegiul Medicilor din Argeş a demarat o anchetă disciplinară împotriva medicului anestezist Adrian Dinescu. „Ieri a acut loc o primă şedinţă a biroului executiv al Colegiului Medicilor Argeş, în cadrul căreia ne-am autosesizat, fiind implicat şi un membru al Colegiului Argeş. Am declanşat o anchetă disciplinară pentru a monitoriza, a vedea dacă medicul anestezist implicat în acest eveniment are vreo vină, a încălcat cumva regulile profesiei medicale sau codul de deontologie. La nivelul colegiului, referatul de specialitate care va analiza dosarul întocmit, va fi analizat şi de către un medic specialist, de aceeaşi specialitate cu medicul intimat şi obligatoriu trebuie să fie şi medic primar. Specialitatea de anestezie şi terapie intensivă are suficienţi medici în judeţul nostru care să poată fi într-o stare de compatibilitate a acestui caz. Clinica Teddy Care nu are niciun fel de aviz pentru activitate de anestezie din partea Colegiului Argeş”, a precizat Valentin Bănică, preşedintele Colegiului Medicilor din Argeş.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.