Managerul Serviciului de Ambulanţă Argeş Marian Hiru, declarat incompatibil!

0

Un manager din ju­de­ţul Argeş şi un fun­cţionar public din cadrul Direcţiei de Sănătate Pu­blică Argeş au fost decla­raţi incom­pati­bili. Este vorba de Marian Hiru, managerul Serviciu­lui de Ambulanţă Argeş şi o angajată de la DSP Ar­geş.
Potrivit ANI, Marian Hiru a fost declarat incompatibil din cauză că : „ Începând cu data de 25 aprilie 2017 exercită simultan funcția de manager general al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, și pe cea de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Domnești, județul Argeș, încălcând astfel dispozițiile art. 118, alin. (15), lit. a) din Legea nr. 95/2006”, după cum se precizează în comunicat. Articolul la care se face referire prevede că: ” Funcția de manager general este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical desfășurate în aceeași unitate sanitară cu respectarea programului de lucru prevăzut în contractul de management, fără a afecta buna funcționare a unității respective, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică”.
Funcţionar public în două instituţii
În același comunicat este menționat și un funcționar public din cadrul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș. Enache E. a fost declarată incompatibilă deoarece în perioada 03 noiembrie 2015 – 26 iunie 2019 a exercitat simultan funcția publică de Șef Birou Economic și Administrativ la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș și calitatea de expert (contabil) tehnic judiciar în cadrul Tribunalului Argeș – Biroul Local de Expertize Tehnice și Contabile Argeș.
Acesta ar fi putut să îşi exercite meseria în domeniul privat, fără probleme însă, nu în două instituţii publice, în acelaşi timp. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.