Numai antrenori cu licenţă, la Liga IV

0

Reguli noi pentru cluburile ce ţin de AJF Argeş

De curând a avut loc la sediul Federaţiei Române de Fotbal şi o întâlnire cu toţi şefii de AJF-uri din ţară. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş a fost reprezentată de preşedintele Cornel Sorescu, acesta fiind informat de federali, la fel ca şi colegii săi, de noile reglementări ale FRF pentru fotbalul mic.
Una dintre cele mai importante decizii care a fost luată este că, din viitorul apropiat, pe banca echipelor din fotbalul judeţean nu vor mai avea voie să stea, decât antrenori cu licenţă, dorindu-se astfel eliminarea cazurilor când principal al echipei se poate da oricine. „A fost această întâlnire la Bucureşti cu preşedinţii de AJF-uri. S-a decis ca din sezonul 2021/2022, la Liga IV să se facă o singură serie, de minimum 14 echipe şi maximum 18 echipe. De asemenea s-a transmis că din acelaşi sezon, toate echipe de Liga a IV-a şi a V-a trebuie să aibă pe bancă numai antrenori cu Licenţa C. Cursurile pentru obţinerea acestei licenţe se fac pe plan local, dar sunt organizate de către Federaţie. Se vrea astfel eliminarea situaţilor în care se antrenează fără calificare”, ne-a spus Cornel Sorescu, preşedintele AJF Argeş.
O altă decizie pentru creşterea nivelului fotbalistic la Liga a IV-a este aceea de a introduce juniori, obligatoriu pe teren, încă din primul minut. „La Liga a IV-a, din sezonul 2021/2022 este obligatoiru să ai în echipă jucători Under 19-Under 22. Inclusiv la baraj. Acum nu există această obligativitate să avem tineri în echipe, dar va exista peste două sezoane. Tot de atunci va fi obligatori ca acele cluburi care au echipe la Liga a IV-a să aibă şi echipe de juniori A1, B1 sau C, unde se joacă 11 la 11 pe teren. Să aibă minimum una din astfel de echipe. În momentul de faţă sunt echipe care au formaţii de juniori unde se joace 8 pe teren”, ne-a mai spus Sorescu.  S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.