Petru înmormântat la Mihăeşti!

1

Băiețelul de 4 ani care a intrat în comă după ce a fost anesteziat la stomatologie în Pitești, şi care a murit miercuri la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după un stop cardio-respirator, a fost condus pe ultimul drum, în comuna Mihăeşti, locul unde micuţul îngeraş locuia alături de părinţi şi frăţiorul mai mare.
Îngera­şul Petru avea doar 4 anişori, iar duminică, familia alături de prieteni, rude, dar şi localnicii care au dorit să fie alături de părinţi în momentele de suferinţă, l-au dus la locul unde îşi va dormi somnul de veci.
A plâns toată comuna
“Este o tragedie greu de descris. Să îţi conduci copilaşul la mormânt. Sunt mamă, nu pot să vă spun ce durere simt în suflet. Petru era coleg cu copilaşul meu cel mic. Am plâns când m-a întrebat acum el cu cine o să se mai joace? Nu am ştiut ce să-i răspund. Cum îi poţi spune unui copil de 4 sau 5 ani că prietenul lui a murit, cum poţi explica moartea unui copil? Dumnezeu să îl primească pe îngeraş la El, iar pe familia lui să o ajute să treacă peste greutatea asta de nedescris”, spunea o femeie din comuna Mihăești.
După zilele şi nopţile în care pe la capul micuţului Petru au trecut sute de persoane care i-au aprins lumânări şi s-au rugat pentru sufleţelul lui, duminică a venit timpul pentru înmormântare. Jalea a fost de nedescris atunci când micuţul a plecat de acasă pe drumul fără de întoarcere.
Convoiul mortuar a traversat comuna, iar pe la porţi erau bătrânii care jeleau tinereţea acestui copilaş.
“Eu am aproape 80 de ani. Nu pot să vă spun ce am plâns când am auzit ce nenorocire s-a abătut asupra familiei. Ne aşteptăm să ne ducem noi ăştia bătrâni, nu copilaşii. Cum să îţi conduci copilul la groapă? E greu mamaie, nu ştiu cum s-or consola părinţii şi bunicii, mai ales bunicii. Dumnezeu să-l odihnească pe copilaş”, spune o bătrână din Mihăeşti.
“Am venit de acasă doar ca să-l mai văd odată pe băieţel. Eu am 75 de ani, abia merg, dar am venit la biserică să-i aprind o lumânare copilaşului. Ce tragedie, 4 ani, nici nu a apucat să îşi dea seama cum e viaţa. Cred că cei de la stomatologie trebuie sa răspundă pentru ce s-a întâmplat. Am fost şi eu taiucă la dentist, mi-a scos aproape toţi dinţii, mi-a făcut şi operaţie, dar doctorul nu m-a omorât. Ce ştiau părinţii copilului dacă e bine sau nu, doctorii spun că aşa trebuie, el e specialistul, aşa că te supui. Dacă nu ştiu meserie, de ce se mai bagă să facă intervenţii aşa? L-au adormit de tot pe copilaş….”, spune un bătrânel.
Preoţii impresionaţi de tragedie
Un sobor format din 12 preoţi din comună, dar şi din satele învecinate, au oficiat slujba de înmormântare. Alături de preoţi s-a aflat şi Eugeniu Matei, fost protopop de Muscel, preot paroh al bisericii din Valea Popii.
“E un moment dureros. Să ne rugăm pentru sufletul îngeraşului. Durerea familiei este mare, numai Dumnezeu cu puterea Lui, poate alina suferinţa. Să ne rugăm cu toţii pentru băieţelul Petru, dar şi pentru cei care rămân aici, cu noi, familia copilaşului”, a spus preotul Matei.
“E foarte dureros. Nici nu ştii cum să reacţionezi la aşa o tragedie fără margini. Sunt preot, am văzut multe tragedii, dar aşa durere, niciodată. Nici nu ştiu ce să le spun părinţilor, cum pot să îi consolez, e tragedie”, a spus preotul.
Zeci de coroane şi flori fără număr au înconjurat biserica atunci când a ajuns cortegiul mortuar.
“Nimic nu îl mai poate aduce acasă pe copil. Putem să facem orice, dar să redăm viaţa unui om sau animal, orice viaţă în general, nu se poate, aşa că ar trebui să preţuim darul de la Dumnezeu, să ne rugăm şi să mulţumim pentru tot ce ne-a dăruit Divinitatea. În situaţia asta, să ne rugăm ca sufletul micuţului Petru să ajungă la bunul Dumnezeu”, a adăugat preotul din sat.  B.Radu

1 COMENTARIU

  1. inca o data,medicina facuta la fara frecventa si nu pe salariu ci pe spagi,naste monstrii,daca nu ne omoara greutatile vietii au grija maimutoii in halate albe..Dumnezeu sa aiba grija de micut,rasplata va veniiii………

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.