Poliţiştii au confiscat un kilogram de aur!

0

Timp de două zile, polițiștii argeșeni au făcut con­troa­le la mai multe case de ama­net și magazine de bijuterii din Pitești. Au fost depistate o serie de nereguli, oamenii legii confiscând un kilogram de aur.
Acțiunea a fost organizată de polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului de Investigații Criminale. Au fost vizate societăți în domeniul comerțului cu metale prețioase și alte bunuri, prin intermediul magazinelor specializate sau a caselor de amanet. Verificările au fost făcute la 31 de agenți economici, la unii dintre ei fiind depistate abateri grave.
Bijuterii nemarcate
Polițiștii au dat 19 amenzi în valoare totală de peste 150.000 lei după ce s-a constatat că dețineau bijuterii din aur nemarcate, vindeau fără a emite bon fiscal și nu aveau paza asigurată. „Totodată, ca măsuri complementare aplicate de polițiști, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 2.500 de lei, constând în telefoane mobile, ceasuri, boxe, etc., suma nejustificată de 2.061 lei, precum și cantitatea de aproape 500 g aur, sub formă de bijuterii”, a declarat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
Administrator cercetat pentru delapidare
În plus au fost amendate 6 case de amanet cu suma de 70.000 de lei, fiind confiscate 500 de grame de bijuterii din aur de 14 K, 18 K și 22 K. Acestea proveneau de la clienţi care le-au amanetat şi a expirat termenul de răscumpărare. Partonii le-au pus în vânzare fără a le înregistra la ANPC şi marca, după cum prevede legislaţia.
Astfel, nu plăteau impozite pentru banii încasaţi din vânzare. La o societate comercială s-a constatat o lipsă din gestiune de 75.000 de lei, sumă pe care administratorul societății nu a putut-o justifica. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru delapidare. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.