Cei mai frumoşi câini Ciobăneşti, la Mioveni

0

Expoziţia canină va avea loc în Zona de Picnic Făget

Clubul de Ciobăneşti Belgieni şi Olandezi România, membru al Aso­ciaţiei Chinologice Române, cu sprijinul Primăriei oraşului Mio­veni, organizează una dintre cele mai mari competiţii chinologice din ţară, cu participare internatională, denumit “Cupa Mioveni”.
Evenimentul polisportiv va avea loc în perioada 27-29 martie, pe platoul din Zona de Picnic Făget şi va reprezenta campania de calificare la disciplinele Mondioring şi Agility în vederea stabilirii echipei reprezentative a României pentru participarea la Campionatul Mondial al FMBB din Franţa. De asemenea, pe parcursul celor trei zile vor avea loc o Expoziţie Canină de Club, prezentarea unor noi metode de educare şi demonstraţii de control canin, examinări de sociabilitate şi aptitudini canine, precum şi alte activităţi dedicate iubitorilor şi posesorilor de câini de rasă şi nu numai.
La ce probe se concurează
Mondioring este un concurs ce presupune trecerea prin trei probe a patrupedului, şi anume subordonare (mers la pas, aport, refuz de hrană, etc.), pază şi apărare şi proba de sărituri. De asemenea, Agility este o competiţie canină deschisă tuturor câinilor. Scopul acestei competiţii constă în a-i face pe câini să treacă diverse obstacole în scopul de a pune în valoare inteligenţa şi agilitatea lor. Este o activitate educativă şi sportivă care favorizează buna integrare a câinilor în societate. Această disciplină implică o bună comunicare între câine şi stăpânul său care va duce la o înţelegere perfectă între ei, aşadar participanţii trebuie să deţină cunoştinţe elementare de educaţie şi obedienţă. Traseul este compus dintr-un număr de obstacole pe cât de diferite posibil care, prin plasarea lor pe pistă, determină gradul de dificultate şi viteză. Traseul trebuie parcus de către câine într-un timp de bază definit şi într-o anume ordine impusă a obstacolelor. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.