Judecătoare sancţionată de CSM

1

Pentru a doua oară în trei ani, judecătoarea Elena Luminița Bărbulescu de la Judecăto­ria Piteşti a intrat în atenţia Secţiei pentru Judecători în materie disciplinară. Magistrata a fost sancţionată după ce Inspecţia Judiciară a dispus cercetarea sa pe motiv că nu a respectat termenele de soluţionare cu celeritate ale dosarelor. Anterior fusese sancţionată cu „avertisment”, din acelaşi motiv.
Încă din luna octombrie a anului trecut, Inspecţia Judiciară a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, cerând cercetarea disciplinară a judecătoarei Elena Luminiţa Bărbulescu pentru următoarele abateri : „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”; şi „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţ”. În decembrie a fost dată decizia, prin care i se imputa o parte din salariu, magistrata având drept de contestaţie. După contestaţie, CSM a dispus ca salariul acesteia să fie tăiat cu 25% timp de 6 luni. Decizia este definitivă.
În anul 2016 magistrata a mai fost cercetată disciplinar sub aceleaşi acuzaţii. Atunci CSM s-a dovedit mai tolerantă şi a dispus „Avertisment” împotriva judecătoarei. M. Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.