Alb-violeţii şi-au prezentat achiziţiile

0

Cu două zile înainte de primul meci oficial din acest an, FC Argeş şi-a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, patru din cele cinci achiziţii făcute de echipa din Trivale în această iarnă. Prezentarea a avut loc la stadionul Nicolae Dobrin, în prezenţa antrenorului Ionuţ Badea şi a directorului sportiv, Bogdan Stoica.
Principalul alb-violeţilor a vorbit despre perioada de pregătire din această iarnă, dar şi despre primul meci oficial, cel de vineri, de la ora 20, din deplasare, cu Universitatea Cluj. Tehnicianul argeşenilor are mare încredere în potenţialul jucătorilor aduşi în această iarnă şi speră ca echipa să înceapă cu dreptul returul campionatului. Ionuţ Badea a declarat că va pregăti toate partidele doar la victorie, iar strategia pe care o va aborda la fiecare meci, va fi în funcţie de adversarul pe care îl va avea în faţă: „A fost o perioadă de pregătire foarte lungă, am început pe 8 ianuarie, sunt 6 săptămâni şi patru zile de atunci. O perioadă în care am încercat să punem la punct toate automatismele ce ţin de partea tactică. Am lucrat foarte intens. Jucătorii au răspuns bine, chiar foarte bine. A fost important să punem la punct anumite lucruri. Lucrurile au continuat în creştere, exceptând rezultatele negative pe care le-am avut în Antalya. Şi nu mă aştept decât să finisăm această creştere şi să putem fi o echipă competitivă, nu neapărat care nu pierde cu nimeni, ci care poate câştiga cu oricine. Achiziţiile au venit pentru a îmbunătăţi lotul, nu neapărat ca să acopere nişte poziţii deficitare. Nou-veniţii au adus un plus de valoare“.
“Strategia meciurilor va fi diferită“
Tehnicianul grupării din Trivale spune că va aborda meciurile numai la victorie, însă strategia aleasă va fi diferită, în funcţie de particularităţile adversarului: „Chiar dacă am fi avut mai mulţi bani, ar fi trebuit să riscăm. Spun acest lucru pentru că o echipă ce suferă mai mult de 4-5 modificări în intersezon are puţine şanse de reuşită; jucătorii au nevoie de adaptare şi de omogenitate. Excepţie fac grupările care sunt foarte jos şi nu mai au nimic de pierduit, atunci aduc 10-15 jucători. Noi nu suntem în această poziţie, suntem pe un loc ce ne dă speranţe de promovare, însă echilibrul campionatului este unul stabil şi puternic, primele nouă competitoare au şanse reale de a promova. Pentru mine este prematur să vorbesc, deşi aşteptările sunt foarte mari; prefer să iau lucrurile pas cu pas, aşa am făcut de la început, din 8 octombrie, de când am preluat echipa. Toate meciurile vor fi abordate la fel, dar strategia va fi diferită. O să vedeţi o echipă FC Argeş care are un mod de surpavieţuire şi se apără, dar o să vedeţi şi o echipă care domină partidele de la cap la coadă. E o strategie clară pentru jocul de vineri, gândim antrenamentele în funcţie de maniera şi stilul de joc pe care le dorim la următorul joc. Şi în antrenamente echipele sunt mixte, nu sunt mari diferenţe, jucătorii vor face echipa, eu doar îi ajut să se dezvolte individual.
“Cred că vom îndeplini obiectivul“
Bogdan Stoica are aşteptări mari de la echipă în acest retur de campionat şi speră ca la finalul sezonului FC Argeş să promoveze în Liga I: „Pregătirea pe care echipa a efectuat-o a fost foarte bună, urmează un miniretur destul de încins. Să sperăm că cele două echipe, Pandurii şi Snagovul, continuă şi în acest retur de campionat. În caz contrar, vor fi 14 meciuri grele şi foarte importante. În această iarnă s-au adus jucătorii pe care Ionuţ Badea i-a dorit pentru acoperirea posturilor considerate deficitare. Avem încredere în cei care au venit şi cred că o să ne îndeplinim obiectivul pe care ni l-am propus“.
“Mi-e greu să aleg primii 18“
Badea a explicat care a fost strategia de transferuri şi de ce a optat pentru jucătorii aduşi: „A fost o listă lungă cu jucătorii pe care i-am evaluat. Pe unii nu i-am putut lua deoarece erau sub contract cu alte cluburi. Toate transferurile au fost făcute ţintă. Cu Mihai Leca am mai lucrat la Chiajna şi ne cunoaştem foarte bine. Am avut norocul să-l putem lua, pentru că o bună perioadă de timp a fost indisponibil. Ovidiu Rasoveanu vine să completeze lotul în ideea în care va exista întotdeauna o nevoie de mijlocaşi laterali, pe 2002. Mirică vine ca să dubleze poziţia lui Matiş, cei doi sunt cu potenţial foarte mare. Nedo vine să blocheze poziţia lui Vasile Buhăescu şi va fi o concurenţă loială. Îmi e greu să aleg un prim 18, nu neapărat primul 11“.
Ce spun noile achiziţii
Ovidiu Rasoveanu, mijlocaş lateral: „Am ales cu inima clubul FC Argeş, o echipă de tradiţie, cu două titluri de campioană în palmares, şansele de promovare sunt foarte mari, sper ca în acest retur să-mi ajut echipa cât pot de mult. Echipa e foarte iubită de suporteri, sper să vină la stadion să ne susţină“.
Mihai Daniel Leca, fundaş central: „FC Argeş este o echipă de tradiţie, îmi doresc să joc, să ajut echipa cu calităţile mele, să repet ce am făcut la Târgovişte, să promovăm şi să ducem echipa în Liga I“.
Andrei Mirică, mijlocalş: „Am ales FC Argeş pentru că este un club de tradiţie, aici se face performanţă, sper să ne atingem obiectivul, acela de a promova, şi să ducem Argeşul acolo unde-i este locul“.
Nedo Turkovic, atacant: „Când am ales FC Argeş am avut recomandări bune despre acest club. FC Argeş este o echipă de tradiţie, acest club este foarte mare în această ţară şi sunt fericit că am oportunitatea să joc în culorile alb-violete. Vrem să ne atingem obiectivul. În tur am jucat la Turris Turnu Măgurele şi am pierdut la Piteşti. Sper ca în retur să câştige tot Argeşul“. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.