S-a votat bugetul oraşului Mioveni

0

Mai multe investiţii sunt pe lista de priorităţi a administraţiei locale
S-a propus echivalentul a 28 de milioane de euro

Miercuri seara, la Primăria Mioveni a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local, probabil cea mai importantă din an, pentru comunitate. Acest lucru s-a datorat a cel puţin două puncte de pe ordinea de zi: aprobarea bugetului pentru 2020 şi aprobarea listei de investiţii a acestui an.
Bugetul oraşului a fost aprobat cu 16 voturi pentru şi 3 voturi împotrivă. În ceea ce priveşte secţiunea investiţii, propunerea cheltuielilor a fost fundamentată în concordanţă cu Strategia de Dezvoltare a a oraşului, fiind incluse obiective de investiţii propuse atât de consilierii locali şi de reprezentanţii administraţiei locale, cât şi cele propuse de cetăţeni în cadrul dezbaterilor publice. Bugetul propus pentru anul în curs reprezintă echivalentul a 28 milioane euro şi presupune în primul rând realizarea proiectelor aflate în curs de derulare, precum alimentare cu gaze în Clucereasa, realizarea podului rutier în cartierul Racoviţa, finalizarea Sălii Sporturilor, continuarea investiţiilor la Spitalul Mioveni, finanţarea serviciilor publice, sistemului de sănătate, a educaţiei şi culturii.
„Toate investiţiile sunt importante!“
Primarul Mioveniului, Ion Georgescu, ne-a spus ieri mai multe despre noul buget, care a fost votat de aproape toţi consilierii locali.
„Pe hârtie este totul OK, dar nu ştiu dacă şi fizic va fi, având în vedere ce s-a întâmplat la finalul anului trecut şi la începutul acestui an, cu banii care nu au venit de la Minister, deşi trebuiau să vină. Sper să fie şi bani, iar acei 63% din cote defalcate să le şi vireze. Adică ceea ce ne-au transmis scris pe hârtie, de la finanţe…. Toate investiţiile sunt importante: terminarea a două investiţii vechi, adică finalizarea Sălii Sporturilor şi terminarea lucrărilor la Grădiniţa cu Program Normal din zona P-urilor, dar şi cele noi: extinderea reţelei de gaze la Clucereasa, sistemul nou de gaze la Făget, funcţionarea spitalului la parametri normali şi probabil construirea a încă unui corp de spital pentru refacere locomotor şi cadiovascular, extinderea utilităţilor în zonele noi unde s-a construit dar cu o paranteză – cu excepţia drumurilor private şi bineînţeles tot ceea ce înseamnă pentru tineret, piste de bicilete, trasee turistice. Toate investiţiile, o repet, sunt importante, dar asta ar cam fi ordinea. Bugetul este mai mare ca anul trecut“, a explicat edilul din Mioveni. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.