Acţiune de proporţii la Câmpulung!

0

Sâmbătă spre du­mi­nică, toate cot­loanele munici­piu­lui Câmpulung au fost verificate, dacă unii tineri s-au re­fugiat în sălile de jocuri sau în clu­bu­ri, chiar dacă puţine cele din urmă, tot au trecut prin mâna poliţiştilor. Coordo­narea acestei acţiu­ni a fost făcută de un ofiţer de la IPJ Ar­geş, cel care a su­pravegheat că totul să decurgă ca la carte.
50 de poliţişti argeşeni, cu 14 autospeciale, au acționat în Câmpulung pentru creşterea gradului de siguranţă, prevenirea şi combaterea faptelor contra patrimoniului şi contra persoanei, a comerţului illicit, a faptelor antisociale şi a abaterilor la regimul rutier.
Unii câmpulungeni au fugit la Piteşti!
Apariţia echipajelor de poliţişti a făcut ca unii dintre cei certaţi cu legea să se retargă spre case, sau să-și mute locul de distracţie spre Piteşti.
„M-a anunţat cineva că au intrat multe maşini de Poliţie în oraş. M-am gândit eu că e ceva, aşa că am plecat spre Piteşti. Mai bine să nu fiu acasă, dacă or veni pe la mine, ca să zic aşa. Am stat la Piteşti până dimineaţa. Am venit să vad ce s-a întâmplat, nu s-a lăsat cu ridicarea vreunui prieten de-al meu, dar am înţeles că nu a scăpat nimic neverificat. Ai mei s-au speriat că nu au recunoscut niciun poliţist, cred că nu au fost de pe la noi, nu ştiu. Dacă s-au pus pe noi, e grav”, spune un muscelean de 22 de ani.
„Ce să stau la Câmpulung… Am văzut maşinile când intrau în oraş. Eu mă întorceam de la Piteşti, veneam acasă, să petrec cu fraţii mei. Ce să mai stau? Am tras în Peco, am aşteptat să treacă, apoi am zburat la Piteşti. Ce să fac? Decât să mă oprească, cine ştie ce mai găseau, mai bine m-am tirat”, mai spune un câmpulungean.
250 de persoane controlate de poliţişti!
Ca ei au fost mai mulţi concitadini de-ai noştri, astfel că oamenii legii nu au dat de prea mulţi din cei ale căror fotografii şi amprente sunt pe la dosarele judiciariştilor argeşeni.
Cu toate astea, nu puţini au fost cei care au fost verificaţi de poliţişti
„În urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 250 de persoane, au fost controlate aproape 140 de autovehicule, fiind aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, conform O.U.G. 195/2002 și Legii nr. 61/199, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei. 23 de contravenții au fost aplicate ca urmare a încălcării regimului rutier, fiind reţinut 1 permis de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare. De asemenea, poliţiştii au desfășurat activități pentru prevenirea faptelor antisociale în incinta şi împrejurimile sălilor de jocuri de noroc și a localurilor publice de pe raza municipiului Câmpulung. Acţiunea a avut drept scop asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională, precum şi identificarea şi tragerea la raspundere a celor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, ofiţer Mădălina Epure.
Chiar dacă unii au plecat spre Piteşti, alţii s-au retras cuminţi spre case, iar alţii au stat pur şi simplu să vadă ce se întâmplă, ca să ştie ce au de făcut, asta nu înseamnă că acţiunea poliţiştilor argeşeni este una izolată. După cum au precizat coordonatorii acţiunii, „Nu se ştie când apărem. Trebuie restabilită ordinea şi liniştea în orăşelul vostru. O să revenim, când, o să aflaţi voi…”, au spus aceştia. Acţiunea a fost desfăşurată de poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Argeş, Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiilor Municipiilor Piteşti şi Curtea de Argeş, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale și Serviciului Criminalistic. B.Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.