Înfrângere la scor!

0

Duş rece pentru baschetbaliştii tricolori
Israel – România 87- 63 (16-12, 27-26, 22-18, 22-7)

Reprezentativa României de baschet mas­culin a fost învinsă luni seară de selec­ţio­nata similară a Israelului în etapa a doua din Grupa A a FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers. Tricolorii pregătiţi de antrenorul Tudor Cos- t­escu au cedat cu 87-63 în disputa găzduită de Shlomo Group Arena din Tel-Aviv.
          În prezenţa a 3.500 de spectatori care au luat loc în tribunele Shlomo Group Arena din Tel-Aviv, naţionalele masculine ale Israelului şi României s-au confruntat, luni seară, în cadrul etapei a doua din Grupa A a FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers. Susţinută puternic de asistenţă, echipa gazdă a debutat furtunos şi s-a desprins destul de repede la 9-2, dar Vulturii au riposat foarte bine după un timp de odihnă cerut de selecţionerul Costescu şi au reusit să echilibreze jocul, astfel că primul sfert s-a încheiat cu scorul de 16-12 în favoarea Israelului, graţie unui dunk reuşit de Zalmanson. Încercând să găsească soluţiile ideale, antrenorul României a rotit toţi jucătorii şi a reuşit, astfel, să menţină echilibrul pe teren, reuşita lui Orbeanu aducând scorul la 25-26 în min.14. Gazdele au ripostat cu un run de 8-0 şi s-au distanţat la 9 lungimi.
Timpul de odihnă solicitat de Costescu a dat din nou roade iar Vulturii au redus din nou din handicap. Reuşita lui Watson de la mare distanţă a făcut ca diferenţa la pauza mare să fie de 5 puncte în favoarea gazdelor. După pauză, echilibrul s-a menţinut până la jumătatea celui de-al treilea sfert, Dragoste punctând de la linia de libere pentru 44-47 în min. 25. Israelul a simţit pericolul şi a forţat desprinderea decisivă pe tabelă. Gazdele aveau înaintea ultimei secvenţe un avans de 9 puncte, ecart pe care şi l-au mărit la 24 de lungimi. Principalii marcatori ai României au fost Dragoste (11 puncte, 1×3, 1 rec), Emil Căţe (10 puncte, 10 recuperări, 1 intercepţie) şi Watson (9 puncte, 1×3, 5 recuperări, 5 pase decisive), în vreme ce de la învingători s-au remarcat Avdija (21 puncte, 3×3, 8 recuperări, 2 pase decisive, 1 intercepţie) şi Cohen (17 puncte, 1×3, 4 recuperări, 1 pasă decisivă). Tudor Gheorghe şi Mihai Măciucă, cei doi reprezentanţi ai BCM U FC Argeş au fost folosiţi de Tudor Costescu aproape o jumătate de meci. În 15:38 minute, Gheorghe a marcat 5 puncte, iar Măciucă, în 21:20 de minute a reuşit să înscrie 6 puncte.
Preşedintele FIBA la meci
          La meciul din Shlomo Group Arena din Tel Aviv a fost prezent şi preşedintele FIBA, Hamame Niang, alături de preşedinţii celor două federaţii naţionale din România şi Israel, precum şi de alte personalităti locale, printre care s-a numărat şi antrenorul galonatei Maccabi Tel Aviv, Giannis Sfairopoulos.
În noiembrie cu Polonia şi Spania
          Cea de-a doua fereastră din calificările continentale se va deschide în luna noiembrie, România urmând să evolueze pe teren propriu în faţa selecţionatei Poloniei, în data de 27 noiembrie, iar trei zile mai târziu va juca în fief-ul campioanei mondiale Spania. La turneul final din 2021 se vor califica primele trei echipe din fiecare grupă. Pentru a reuşi calificarea, tricolorii au nevoie de minim o victorie, un succes în faţa Poloniei fiind obligatoriu.
Clasament Grupa A:
1. Israel – 4 puncte (2 victorii)
2. Polonia – 3 puncte (1 victorie, 1 înfrângere)
3. Spania – 3 puncte (1 victorie, 1 înfrângere)
4. România – 2 puncte (2 înfrângeri) M.D.