2020 – un an bun pentru Muzeul Național „Brătianu“

0



În data de 17 februarie 2020 s-a Publicat în MONI­TORUL OFICIAL hotărârea Guvernului României privind suplimentarea bugetului Ministerului Culturii pe anul 2020 din Fondul de rezervă bugetară, cu suma de 3.530.000 lei, alocată Muzeului Național Brătianu.


(1) Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Culturii pe anul 2020 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, la capitolul 67.01 „Cultură, recreere și religie“, titlul 51 „Transferuri între unități ale administrației publice“, cu suma de 3.530 mii lei, alocată pentru asigurarea funcționării Muzeului Național „Brătianu“.
Schimbările induse de proiectul de hotărâre vor asigura fondurile necesare pentru sprijinirea activității Muzeului și a misiunii sale de a conserva, restaura, promova și a valorifica patrimoniul cultural care a aparținut familiei Brătianu, printre care și sediul muzeului, Vila Florica, unul dintre cele mai frumoase domenii boierești ale țării, situate în Ștefănești.
Prezentul act normativ suplimentează bugetul Ministerului Culturii din fondul de rezervă bugetară aflată la dispoziția Guvernului și adiționează numărul maxim de posturi alocat unităților din subordinea Ministerului Culturii, finanțate din venituri proprii și subvenții de la bugetul de stat pentru funcționarea eficientă a Muzeului „Brătianu”.
Înființarea muzeului aduce, încă o dată, cinstire familiei Brătianu și își propune să promoveze generațiilor actuale și viitoare activitatea marelui om politic Ion I. C. Brătianu și contribuția familiei sale la dezvoltarea României.
Prin Legea nr. 15 din 15 ianuarie 2020 s-a înființat Muzeul Național „Brătianu”, instituție publică de cultură de importanță națională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, cu sediul în imobilul Vila Florica, Ansamblul conacului Brătianu – Florica. C.Z.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.