Autospecială modernă pentru ISU

0

Cu ocazia Zilei Protecţiei Civile

Vineri, pompierii argeşeni au par­ticipat la a 87-a ani­versare a Zilei Pro­tecţiei Civile în Ro­mânia. La ceremonie au luat parte şi repre­zentanţi ai adminis­traţiei locale, care au subliniat buna coo­perare cu cei de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgen­ţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Puică Nicolae” al Judeţului Argeş, dar şi al mem­bri­lor serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.
Cu această ocazie au fost înaintaţi în grad, înainte de expirarea stagiului minim, şapte cadre active. De la plt.adj. la gradul de plt.adj.şef. Adrian Gherghinoiu, iar de la gradul de plt.maj. la gradul de plt.adj.: Florian-Cristian Bechet; Mihai Neagoe; Anghel-Octavian Arsenie; Florin-Bogdan Ion; Radu-Constantin Petricu şi Adrian Constantin. Cinci subofiţeri au fost trecuţi în rezervă: plt.adj. Marian Drăguţ – şef gardă intervenţie; plt.adj. Anton Drotianu – comandant echipaj; plt.adj.şef Cristinel Nica – comandant echipaj; plt.adj.şef Gheorghe Ştefan – comandant echipaj şi plt.adj. Valeriu Sterie – servant pompier.
Exerciţiu de intervenţie în coronavirus
ISU Argeş a primit, cu această ocazie, o autospecială modernă de intervenţie pirotehnică, utilă în zone greu accesibile. Autospeciala este folosită pentru asanarea de muniţie rămasă neexplodată şi transportul ei în siguranţă, dar poate fi folosită şi la salvarea celor aflaţi sub dărâmături sau pentru iluminatul intervenţiilor pe timp de noapte. Echipajele ISU Argeş au făcut un exerciţiu de intervenţie în cazul transportului unei persoane suspecte sau contaminate cu COVID-2019, urmărindu-se modul de echipare al personalului, preluarea pacientului, transportul lui în izoletă, dar şi efectuarea operaţiunilor de decontaminare a echipajului, echipamentelor şi autospecialei. În cadrul evenimentului au avut loc un exerciţiu de evacuare în cazul unui seism la o şcoală, activităţi de informare preventivă şi a fost organizată o competiţie sportivă de fotbal-tenis, cu cadrele ISU Argeş. A. Roşu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.