Doi medici judecaţi pentru ucidere din culpă

1

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a doi medici din cadrul Spitalului Municipal Curtea de Argeş! Sanda Cernea și Tomiță Perju, din cadrul Secţiei Pediatrie sunt acuzaţi de ucidere din culpă. Procesul vine la 5 ani după ce un copil în vârstă de 8 ani a murit la unitatea medicală amintită, din cauză că a fost greşit diagnosticat.
Băiatul a fost internat în aprilie 2015 la Spitalul Municipal Curtea de Argeş, cu diagnosticul „enterocolită“ şi a murit la mai puţin de 24 de ore de la internare. Imediat după deces, Ionela Dăneţ, managerul din 2015, declara că atunci: “Băiatul a fost internat în 17 aprilie, la ora 21.13, cu simptomele unei gastro-enterocolite acute şi cu deshidratare, iar medicii i-au instituit tratamentul cu antibiotice şi l-au hidratat cu perfuzii, evoluţia stării de sănătate fiind, în primă fază favorabilă . Conform directorului unităţii sanitare, a doua zi de la internare, în jurul orei 17.00, starea de sănătate a copilului s-a înrăutăţit brusc, a intrat în stop cardiorespirator, iar la ora 18.15 a fost declarat decesul, medicii neputând face nimic pentru a-l salva pe copil”. În replică, Sorina Honţaru, director al Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat imediat după ce a fost declanşată ancheta în cadrul spitalului că pacientul trebuia să fie transferat la o unitate sanitară de rang superior și de specialitate, adică Spitalul Județean de Urgență din Pitești, care are secție de infecțioase copii, nu să fie ținut la Curtea de Argeș.
Diagnostic greşit!
            În urma necropsiei s-a stabilit că diagnosticul fusese pus greşit. Andrei suferea de insuficienţă cardio-respiratorie, pneumonie şi miocardită, acestea cauzându-i moartea. Părinţii au depus plângere penală la Parchet împotriva celor doi medici pe care îi acuzau de omor din culpă, neglijenţă în serviciu şi rele tratamene. Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a dispus trimiterea în judecată a medicilor de pediatrie Sanda Cernea şi Tomiţă Perju, pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeş, însă nu a fost dat un termen de judecată, deocamdată. M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.