Mitingul lui Cumpănaşu a trezit spiritul civic!

Date:

La Câmpulung

Mitingul anunţat la Câm­pulung organizat de jur­nalistul Alexandru Cumpănaşu, a strâns în faţa Primăriei Câm­pulung câteva sute de musce­leni, unii care aveau probleme grave sau ce par a fi de nere­zol­vat, alţii au venit din curio­zita­te.
Motivul invocat de oameni a fost acela de a eradica corupţii din Poliţia municipală, dar şi interlopii care, aşa cum au spus unii oameni, răpesc, droghează şi trimit la prostituţie fete minore, de cele mai multe ori.
Cumpănaşu a fost aşteptat de musceleni!
Mitingul era anunţat de Alexandru Cumpănaşu la ora 14.00, însă oamenii au început să se adune în faţa Primăriei Câmpulung încă de la ora 12.30. Unii au venit cu speranţa că Alexandru Cumpănaşu îi va ajuta: „Am speranţa că domnul Cumpănaşu ne va scăpa de corupţia din sistemele de Poliţie, Parchet, Judecătorie. Au venit şi părinţii Dariei Soroiu, oameni greu încercaţi. Dacă dânşii au lăsat totul pentru a veni aici, noi de ce nu putem să venim? Trebuie să ne facem timp şi pentru oraşul ăsta al nostru. Eu am 55 de ani, nu îmi mai doresc pentru mine nimic, dar pentru copiii mei vreau un oraş curat, curat nu de praf sau gunoaie, un oraş în care infracţionalitatea să fie în scădere, nu în creştere. Avem aici, peste drum de primărie, un bar de peşti, la piaţă o cofetărie patronată de recuperatori, în Grui e pescărie de top, Vişoiul e şi ăla gestionat de peşti. Ce credeţi, mai putem dormi aşa, în papuci? Nu! Gata, acum s-a ridicat opinia publică, omul de rând, nu se mai poate să stăm. ”, spune Marian P., din Câmpulung.
Bunicul Luizei Melencu, alături de câmpulungeni
După sosirea lui Cumpănaşu, oamenii au început să spună problemele cu care se confruntă, sperând că totul se va rezolva rapid. Alături de Alexandru Cumpănaşu au fost şi părinţii Luizei şi ai Alexandrei, tinerele dispărute de la Caracal. „Suntem alături de voi, oameni buni. Nepoata mea a dispărut, iar poliţiştii, de atâtea luni nu au făcut nimic. E o mascaradă ce fac ei, cum se joacă cu sufletele şi vieţile noastre”, spune bunicul Luizei Melencu.„Oameni buni, am sosit la voi în oraş după ce părinţii Dariei mi-au spus cu ce se confruntă. Oamenii ăştia se luptă cu un întreg sistem. Au cerut ajutorul Poliţiei Câmpulung, au ajuns la comisarul Mătăsaru, la Ungureanu, la Diaconu, toţi de la judicar şi nu au făcut nimic să îi ajute să îşi salveze fetiţa din mâna peştilor, pe motiv că ei erau minori, nimic mai greşit, erau majori, dar poliţiştii erau mână în mână cu peştii şi nu puteau să îi supere. Am promis că ajung aici, am ajuns! Nu îmi este teamă de aceşti nenorociţi care în loc să ajute oamenii îi ameninţă că îi amendează dacă mai sună la 112! Să demisioneze comandantul Ciolan, comisarul Mătăsaru, comisarul Duţă. Trebuie să se faca ordine aici. Dacă într-o săptămână nu pleacă ei de aici o să vin înapoi să îi fac eu să plece.(…) Suntem alături de voi, vă ajutăm noi să scăpăm de corupţi şi de interlopi! Jos corupţii şi penalii! Totul trebuie să se dărâme de sus! ”, a spus Cumpănaşu.
Cerem demisia corupţilor de la Poliţie!
De la Primărie, manifestanţii au plecat la sediul Poliţiei Câmpulung. Aici era o linişte mormântală. Probabil şi cadrele care îşi desfăşurau serviciul la poartă au avut ceva emoţii când parcarea Poliţiei era plină ochi de oameni, cu vuvuzele, cu steaguri, oameni care le cereau demisia comandantului, dar şi şefilor Biroului Judiciar şi Ordine Publică. Alături de Cumpănaşu au fost şi colegii Dariei Soroiu împreună cu un cadru didactic care vrea să apere copiii din oraş. Profesorul Florescu spune că Daria trebuie protejată, dar nu numai ea, ci şi ceilalţi copii care sunt batjocoriţi şi ameninţaţi de copiii celor certaţi cu legea, dar şi ai celor minoritari.„M-am alăturat lui Alexandru Cumpănaşu pentru că şi eu sunt părinte, dar am şi copiii de la liceu, pe care îi vreau în siguranţă, îi vreau să se poată plimba pe străzile din municipiu cu fruntea sus, fără să se teamă! Nu îmi este frică de ei, nu mă sperie, chiar dacă au încercat să ameninţe, sunt călit, nu mă tem! Nu vă temeţi nici voi oameni buni, haideţi să fim o forţă, să ne recâştigăm oraşul ocupat ilegal de certaţii cu legea”, a mai spus profesorul.De la Poliţia Câmpulung protestatarii au plecat spre sediul Parchetului Câmpulung, unde familia Soroiu a povestit de ce ziduri de dezinteres s-au lovit, din partea procurorilor. Oamenii au spus că de la dosar au dispărut documente importante, că procurorii au făcut jocurile infractorilor, şi-au bătut joc de tot pe ce au pus mâna.După protestul de la Parchet, oamenii au plecat în protest spre Colegiul Dinicu Golescu din municipiu. Protestatarii au traversat oraşul şi au scandat lozinci contra corupţiei şi corupţilor, dar şi a celor certaţi cu legea.
Protest în faţa casei unor rromi
Protestatarii şi-au continuat drumul pe Bulevardul Ion Mihalache din oraş. Au mai făcut un popas la Liceul Dan Barbilian, însă nu pentru liceu au trecut pe acolo protestatarii, ci pentru că au vrut să îi anunţe pe unii indivizi certaţi cu legea care stau lângă liceu, că vor trebui să îşi vadă de treburile lor şi să nu mai ameninţe copiii, căci lucrurile nu pot rămâne aşa: „Să ne lăsaţi copiii în pace, sa vă vedeţi de voi, nu vă mai acceptăm comportamentul ăsta! Şi pentru voi există legi şi reguli, va trebui să le respectaţi dacă vreţi să mai staţi aici, în comunitatea noastră”, au strigat oamenii la poarta familiei de rromi.
Protestatarii au mai făcut un popas, la unul dintre localurile frecventate în special de înterlopii din Muscel, dar nu numai. Aici Alexandru Cumpănaşu le-a spus oamenilor ce anume ascund acele ziduri şi în special cei care intră în acest local.
„Şi aici patroni sunt tot interlopii. Şi de aici fetele se duc la produs, şi aici se droghează, şi aici e aceeaşi istorie. Haideţi să îi facem cunoscuţi, aşa poate îşi vor da seama că nouă nu ne e frică”, a mai spus acesta.
Autorităţilor nu le-a fost indiferent protestul…
Ultimul popas al oamenilor a fost la Primărie, locul de unde au şi plecat. Aici Alexandru Cumpănaşu a purtat o discuţie cu primarul Ion Ţâroiu.De menţionat este faptul că, pe parcursul protestului din Câmpulung, în oraş a fost prezent adjunctul inspectorului şef al IPJ Argeş, comisar şef de poliţie Gabriel Gherghe, care a fost însoţit pe teren de adjunctul comandantului Poliţiei Câmpulung, comisarul Marius Şendroiu.
Ziua Cumpănaşu, seara mascaţii…
După acest miting spectacolul nu s-a încheiat pentru musceleni, seara au apărut mascaţii. Dacă ziua Alexandru Cumpănaşu şi muscelenii au scandat pentru ca cei corupţi să plece, seara nu s-a mai scandat, ci doar s-a controlat, iar la vederea mascaţilor, chiar şi cei care ar fi mai avut peste zi un cuvânt de spus, acum erau mai tăcuţi niciodată.„A plecat Cumpănaşu şi au venit mascaţii. E clar că cei de la IPJ Argeş au realizat că ceva nu e în regulă aici, la Câmpulung. Nu trebuie să îi lase aşa, dacă poliţiştii de la Câmpulung, procurorii, judecătorii sunt pe mână cu interlopii, păi haideţi voi ăştia de la Piteşti, sau de ce nu de la Bucureşti, să faceţi ce trebuie făcut. ”, spune un bărbat din municipiu.  Bogdan Radu

Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Traficanți prinși cu 2,5 kilograme de canabis

Un flagrant delict a fost făcut de polițiștii argeșeni...

Angajări din sursă externă la ISU Argeș

Cei care doresc să obțină un post la Inspectoratul...

Se fac înscrieri pentru o carieră în Jandarmerie

 A sosit vremea înscrierilor la școlile de subofițeri pentru...

Sesiune de recrutări deschisă la Poliție!

Tinerii care doresc să devină polițiști trebuie să știe...