Cum pregătim alimentele înainte de consum

0

Departamentul Agricol al Statelor Unite (USDA) vine cu câteva reguli privind anumite alimente şi modul în care trebuie spălate fiecare dintre acestea. Din enumerarea de mai jos veţi vedea că USDA recomandă ca unele alimente să nu fie spălate înainte de preparare.
Carne de pasăre
Când cumpărăm carne de pasăre, primul instinct înainte de a o găti este să o spălăm. Dar în conformitate cu Departamentul Agricol American (USDA), este mai sigur să distrugem bacteriile atunci când prelucrăm termic carnea. Un studiu recent a analizat persoanele care spălau carnea folosită pentru o masă. 60% au avut bacterii în chiuvetă ulterior, iar 26% au transferat bacterii din carnea de pasăre în alimentele pe care le-au manevrat.
Salate pre-spălate
Dacă punga spune că salata a fost spălată în prealabil, nu trebuie să o mai clătiți. Multe salate deja pregătite trec printr-un sistem de spălare triplă pentru a elimina resturile naturale.
Ouă
Înainte de a fi depus, oul este acoperit în mod natural de o pelicula menită să protejeze coaja. Acest lucru ține bacteriile la distanță de porii săi minusculi.. Spălarea ouălor nu îndepărtează germenii, mai degrabă le permite accesul înăuntru. Puneți întotdeauna ouăle la frigider și gătiți-le bine.
Carne roșie
Nu puteți spăla toate bacteriile din carnea roșie. Unele se găsesc adânc, în fibre. Prin spălare, bacteriile vor contamina încrucișat toată carnea. Cel mai sigur mod de a ucide toate bacteriile de pe carnea roșie este să o gătiți la o temperatură internă de cel puțin 75 de grade C.
Ciuperci
Pe de o parte, medicii recomandă spălarea oricărui produs care nu are pe etichetă „spălat”. Pe de altă parte, ciupercile sunt mici bureți care absorb apa – și poate unele bacterii cu ea. Curățați ciupercile cumpărate din magazin cu o cârpă umedă.
Peşte
Peștele este în aceeași categorie cu păsările de curte și carnea roșie: prin spălare, bacteriile se răspândesc în toată bucătăria. Singurele excepții de la această regulă sunt scoicile, stridiile și midiile pe care le procurăm proaspete. Este posibil ca acestea să aibă nevoie de o clătire pentru a scăpa de nisip și murdărie.
Paste
Nu există niciun motiv de siguranță alimentară pentru a spăla pastele. Se obișnuia clătirea pastelor după fierbere, pentru înlăturarea amidonului, însă acest lucru nu este recomandat deoarece sosurile utilizate vor adera mai greu.
Avocado, banane
Coaja de avocado sau de banane nu este consumată, așa că nu există niciun motiv pentru a spăla aceste fructe.
Pepeni
Pepenii cresc pe sol, astfel că dăunătorii și microorganismele din pământ și îngrășământ sunt peste tot. Spălați toți pepenii cu atenție chiar înainte de a-i tăia, astfel încât să nu mutați bacteriile de pe coaja în miez.
Cereale
Majoritatea cerealelor cumpărate trec prin procesare înainte de a fi scoase la vânzare. Nu există niciun motiv legat de siguranță pentru a le spăla.
Fasole
Atât fasolea uscată cât și conservele sunt în siguranță fără să le spălați. Dacă doriți, puteți clăti fasolea uscată înainte de a o pune la fiert. De asemenea, fasolea din conservă poate fi trecută printr-un jet de apă, reducându-se astfel cantitatea de sare la jumătate.  C.Z.