Grădiniţa Căsuţa Poveştilor, modernizată pe banii UE

0
  • Proiectul de mansardare are valoarea de 1.05 milioane de lei
  • Se vor face săli noi de clasă, de lucru şi una multifuncţională

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 4 din Piteşti – Căsuţa Poveş­tilor, va fi modernizată în prioada următoare, pe banii Uniunii Europene. Practic, instituţia va fi mansardată, în etajul deja exis­tent urmând să se facă noi săli de clasă, plus alte două săli, una de festivităţi şi alta de lucru.
În acest sens, zilele trecute a fost semnat Contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul ”Mansardare corp A – Gradiniţa cu program prelungit Căsuţa Poveştilor”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.4. Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă. Valoarea totală a proiectului este 1.05 mil. de lei, din care finanţarea nerambursabilă acordată este de 1.03 mil. de lei, sumă care reprezintă 98 % din valoarea cheltuielilor eligibile, contribuţia proprie fiind de 21de mii de lei, iar durata de implementare a acestuia este de 20 de luni. În cadrul acestui proiect se va amenaja podul existent al grădiniţei în vederea obţinerii de noi spaţii dotate corespunzător, asigurându-se desfăşurarea în condiţii mult mai bune a activităţilor curente. Valoarea contractului de lucrări este de 902 mii de lei inclusiv TVA, din care valoarea dotărilor este de 54 de mii de lei inclusiv TVA. În această săptămână se lansează în SEAP procedura simplificată privind achiziţia de lucrări.
Se lansează pe SEAP
„Într-adevăr, în această săptămână se va lansa pe SEAP, urmând să se facă licitaţia. După, există un termen de 1 an ca să fie realizată lucrarea. Acest proiect, ca şi multe altele de altfel, este depus din 2018, dar abia acum, după un an şi ceva s-a semnat. Deci, s-a început semnarea contractelor şi uşor-uşor se vor realiza toate. Noi avem depuse proiectele…. Acest proiect este făcut împreună cu Grădiniţa, pentru că cei de acolo ştiu cel mai bine ce au nevoie“, ne-a spus viceprimarul Sorin Apostoliceanu.
„Era nevoie de extindere“
La rândul său, directoarea GPP nr. 4 – Căsuţa Poveştilor, Daniela Petre ne-a oferit mai multe detalii despre această investiţie: „Se va face o compartimentare a podului, o mansardare. Este vorba despre o sală multifuncţională, de festivităţi, etc…, două săli de clasă, pentru program normal sau prelungit în funcţie de înscrieri şi un atelier de lucru pentru copii. Era nevoie de această extindere pentru că era un spaţiu nefolosit dar şi pentru că vrem decongestionarea claselor, diminuarea numărului de copii“.
367 de copii înscrişi
În momentul de faţă, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 4 – Căsuţa Poveştilor, situată în Centru, are 367 de copii înscrişi, la 12 grupe, cu program normal sau prelungit. 22 de cadre se ocupă de educaţia micuţilor, plus alte 14 cadre nedidactice, plus personal didactic auxiliar şi directoarea, Daniela Petre.  S.M.