A înjunghiat un om în gât!

0

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a atacat cu cuţitul un amic după ce au avut o dispută pe stradă, la Mioveni, în noiembrie, iar acum şi-a primit pedeapsa! Victima a ajuns la spital cu o tăietură mare la gât. Tribunalul Argeş l-a condamnat pe agresor. Are de ispăşit o pedeapsă cu închisoarea de 4 ani deşi, după comiterea faptei, autorul le-a spus anchetatorilor că nu regretă fapta, singurul lui regret fiind că nu a reuşit să-l omoare pe adversar.
Scandalul s-a petrecut pe bulevardul Dacia din Mioveni, în luna noiembrie, anul trecut. Teni Olteanu de 66 de ani era beat când s-a întâlnit cu un amic de-al său, Silviu N., de 33 de ani, din aceeaşi localitate, care de asemenea, era sub influenţa alcoolului. Între bărbaţi a izbucnit un conflict în timpul căruia Teni Olteanu a scos un cuţit şi l-a atacat pe bărbatul cu mult mai tânăr. Omul s-a prăbuşit la pământ după ce a fost înjunghiat în zona toracelui, la faţă şi la gât, unde avea o rană extrem de mare. Era plin de sânge iar trecătorii au sunat la 112. Un echipaj SMURD l-a preluat pe bărbatul înjunghiat. Un echipaj de poliţie care se afla în apropiere a sosit la timp cât să-l prindă pe agresor. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Era tăiat în faţă dintr-o parte în alta, rana având aproximativ 8 centimetri. La audieri, agresorul a susţinut că avea un conflict mai vechi cu victima, după ce nu s-au înţeles în timpul tranzacţiei unui cal. ­Înainte de a fi dus în arest, la audieri a fost ­întrebat dacă regretă fapta. Autorul a avut un răspuns şocant: „ Da, regret că nu l-am omorât“, a fost replica acestuia.
A fost iertat şi de daune civile
Pe 5 decembrie a fost trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor. Procesul s-a derulat rapid, inculpatul recunoscând fapta. Tribunalul Argeş a dat sentinţa ieri. „…condamnă pe inc. Olteanu Teni, fără antecedente penale, la pedeapsa de 4 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor şi totodată, interzice inculpatului, pe o durată de 2 ani, ca pedeapsă complementară, drepturile prev. de art. 66 alin.1 lit.a şi b din C.penal (respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat)”, se precizează în sentinţă. Judecătorii au respins cererea victimei de acordare a daunelor materiale şi civile. În schimb, îl obligă pe inculpat să achite Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti suma de „1340,10 de lei, reprezentând cheltuieli ocazionate de îngrijirile medicale acordate victimei”. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată. M. Sandu