Cisternă plină, răsturnată la Muşăteşti!

0

Ieri dimineaţă, o cisternă încărcată cu 15 tone de motorină şi benzină, s-a răsturnat pe DJ 703, în comuna Muşăteşti. Combus­tibi­lul s-a scurs, fiind blocat traficul pentru a fi înlăturat orice peri­col. Circulaţia s-a deru­lat pe o rută ocolitoare. Intervenţia pom­pie­rilor a durat mai multe ore, la faţa locului fiind şi un echipaj CBRN pentru intervenţii în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice. Întreaga opera­ţiu­ne a durat 9 ore.
Ieri dimineaţă, Marius A., de 47 de ani din Ploieşti, se afla la volanul unei cisterne încărcate cu 4 tone de benzină şi 11 tone de motorină, în comuna Muşăteşti, satul Vâlsăneşti. La un moment dat a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe partea stângă, în afara şoselei. Combustibilul a început să se scurgă. La faţa locului au fost trimise un echipaj cu o autospecială de intervenție, un echipaj cu o autospecială CBRN, un echipaj cu o ambu- lanță SMURD și un echipaj cu o autospecială de descarcerare grea. De asemenea, a fost sesizată şi garda de mediu Argeş, dat fiind cantitate mare de combustibil care curgea pe la capul rezervoarelor. Din fericire, evenimentul rutier a avut loc la distanţă mare de locuinţele din satul Vâlsăneşti.
Zona a fost închisă circulaţiei
Poliţiştii au blocat circulaţia pe DJ 703, traficul fiind deviat pe pe drumul comunal Costeşti Vâlsan. Deşi reprezentanţii ISU Argeş care au gestionat situaţia au precizat că nu a existat pericol de explozie, au fost luate toate măsurile îndepărtării acestui risc. „S-a balizat zona, circulația este blocată, iar pompierii asigură măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și colectează scurgerile de combustibil într-un bazin. Este aşteptată o macara cu ajutorul căreia cisterna să fie repusă pe carosabil”, a precizat Ionuţ Tunaru, ofiţer de relaţii cu presa în cadrul ISA Argeş. Întreaga operaţiune a durat aproximativ 9 ore. Abia după ce cisterna a fost ridicată şi combustibilul a fost strâns în bazine, a fost reluată circulaţia. M.Sandu