Viceprimar cercetat pentru angajarea rubedeniilor!

0

Mai mulţi poliţişti au fost într-o „vizită de lucru” la Primăria Ştefă­neşti, miercuri. Nu a fost vorba de descinderi, ci doar au ridi­cat nişte acte. Oamenii legii instrumentează un dosar privind modul cum au fost angajate în instituţia publică mai multe rubedenii ale fostului viceprimar Ion Mihalcea, dar şi atribuirea prin concesionare a unui teren.
Vestea că la Primăria Ştefăneşti au avut loc descinderi s-a răspândit repede, angajaţii formând două tabere. S-a spus că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar fi lovit primăria unde în ultimii ani au avut loc mai multe scandaluri. Contactată telefonic, primăriţa oraşului Ştefăneşti, Jenica Dumitru a explicat ce s-a întâmplat. „Este vorba de o plângere veche făcută la Agenţia Naţională de Integritate, privind angajarea mai multor membri ai familiei Mihalcea. Nu ştiu cine a făcut sesizarea. Este vorba de soţia domnului viceprimar, fiica şi nepoata. Soţia este angajată de peste 15 ani, fiica de 8 ani iar nepoata de vreo 10 ani. Am înţeles că este vorba şi de un contract de concesiune al unui teren din anul 2012 sau 2013, nu ştiu exact. De la Poliţie a venit cineva, nu de la DNA. Ştim cu toţii cu ce se ocupă DNA, iar ANI nu are treabă cu asta. Ieri (n.r.miercuri) au fost! Noi le-am pus la dispoziţie actele cerute, le-am scos din arhivă şi le-am dat. Secretarul primăriei şi un jurist au stat la dispoziţia domnilor de la poliţie şi au scos documente din arhivă”, a declarat pentru Curierul zilei Jenica Dumitru, primarul oraşului Ştefăneşti.
Licitaţie cu cântec…
Ulterior, Primăria Ştefăneşti a emis şi un comunicat de presă în care se preciza că plângerea a fost făcută în anul 2016. Oamneii legii au ridicat documente şi privind o licitaţie asupra căreia există suspiciuni că nu ar fi fost legală.“ Organele de anchetă au mai solicitat informații referitoare la un dosar de licitație a unei clădiri ridicate ilegal, pe spațiul public, pentru care exista hotărâre definitivă și irevocabilă de dărâmare încă din 2001, însă construcția a fost ­menținută în stare de funcționare și chiar concesionată de către șefii administrației locale din perioada anterioară 2016. Mai mult, aceasta a fost scoasă la licitație, iar asupra celor trei licitatori planează suspiciunea că se aflau în relație de rudenie cu aceeași persoană care a deținut funcția de viceprimar al Orașului Ștefănești până în anul 2019.
Organelor de anchetă le-au fost puse la dispoziție toate informațiile solicitate”, se precizează în comunicatul de presă oficial, al Primăriei Ștefănești.
Dosar pentru abuz în serviciu
Am aflat că este vorba de un dosar instrumentat de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigarea Infracţiunilor de Criminalite Economică, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi conflict de interese. Ion Mihalcea, cel la care făcea referire Jenica Dumitru, şi-a dat demisia din funcţia de viceprimar din aprilie 2019. M.Sandu