Dusă cu izoleta la Infecţioase

0

O femeie în vârstă de 36 de ani din comuna Merișani, satul Capul Piscului, a ajuns la Secția Infecțioase Adulți vineri seară, cu suspiciune de COVID 19. Aceasta veni­se din Italia, zona Bolgona și se afla în izolare la domiciliu de pe data de 3 martie.
Argeșeanca s-a întors în țară pentru o înmormântare în familie, după cum a reieșit din datele frunizate autorităţilor. Femeia, deși venea din regiunea Bologna, inclusă de autorităţile române în zonă de risc, ar fi dorit să se întoarcă. Acesta a fost izolată la domiciliu pe data de 3 martie. Având simptome de răceală ce puteau fi incluse în simptomatologia COVID-19, a sunat la 112. Imediat după ce a fost primit apelul, la Capul Piscului s-a deplasat un echipaj medical cu izoletă pentru ca pacienta să fie transportată la Secţia Infecţioase, aşa cum prevede protocolul. Rudele acesteia au început să facă scandal, cadrele medicale solicitând sprijinul poliţiştilor pentru a o putea transporta.
Testele au ieşit negative!
Ieri femeia era internată la Secţia de Boli Infecţioase Adulţi din cadrul Spitalului Judeţean Argeş. „A fost o persoană care a sunat la 112, acuzând nişte simptome ce puteau ridica suspiciuni de coronavirus. Prezenta tuse, febră, dificultăţi în respiraţie, atac de panică. A fost transportată în condiţii speciale, la Secţia Infecţioase Adulţi, fiind respectate toate măsurile. Persoanei i-au fost prelevate probe care au fost transmise Institutului Matei Balş din Bucureşti. Rezultatele au sosit şi sunt negative”, a precizat prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus că numărul persoanelor izolate la domiciliu în Argeş este în scădere, ieri fiind 210 persoane izolate şi monitorizate la domiciliu. Nu se află niciun argeşean în carantină nici la Bucureşti nici în judeţ.
Ministerul Sănătăţii anunţa că sâmbătă a fost confirmat cel de-al 13-lea caz de COVID-19 în România. Este vorba de un bărbat în vârstă de 72 de ani, din Galaţi, care a venit din Lombardia în data de 29 februarie. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz
COVID 19. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.