Meciurile, fără spectatori!

0

Măsura este luată MAI pentru a preveni răspândirea coronavirusului n Cu tribunele goale este posibil să se joace şi la baschet şi handbal

După ce ieri, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat prin vocea lui Raed Arafat că sunt interzise adunările cu peste 1000 de persoane, pentru a se preveni răspândirea coronavirusului, FRF, LPF şi Federaţia de Baschet au anunţat la rândul lor, primele măsuri. Astfel, la fotbal nu se vor mai organiza meciuri cu spectatori la Liga 2, Liga 3 şi Liga 1, în timp ce la baschet, decizia finală în ceea ce priveşte accesul spectatorilor va fi luată de DSP Argeş. La handbal şi volei nu era anunţat nimic ieri la prânz, dar probabil că lucrurile stau aici ca la baschet.
Evident, deciziile federaţiilor au implicare directă asupra echipelor argeşene de fotbal şi baschet. Astfel, CS Mioveni şi FC Argeş vor juca fără spectatori în tribună, atât acasă cât şi în deplasare, până la finalul lunii. Şi este vorba de meciurile din etapa 25 Metaloglobus – CS Mioveni de sâmbătă 14 martie ora 11.00 (FC Argeş va sta în această rundă) etapa 26: CS Mioveni – UTA (vineri 20 martie ora 18.00), Rapid – FC Argeş (sâmbătă, 21 martie, ora 12.00) etapa 27: Dunărea Călăraşi – CS Mioveni (sâmbătă 28 martie), FC Argeş – Concordia Chiajna (sâmbătă, 28 martie). La Liga 3, Unirea Bascov va avea tribunele goale la partidele cu U Craiova II (în deplasare pe 14 martie – etapa 17), Unirea Bascov – CS Baloteşti (acasă, 21 martie, etapa 18), Unirea Bascov – Progresul Spartac (acasă, 28 martie, etapa 19).
În ceea ce priveşte fotbalul judeţean, meciurile de Liga IV, Liga V şi de copii şi juniori se vor desfăşura cu spectatori, AJF Argeş aşteptând în această săptămână şi o decizie a autorităţilor locale.
Baschetabaliştii argeşeni au programate trei meciuri până la finalul lunii, atunci când se reevalua situaţia n 14 martie BCM U FC Argeş – CSM Galaţi n 18 martie CSO Voluntari – BCM U FC Argeş n 28 martie: BCM U FC Argeş – CSM Focşani, iar la toate acestea accesul spectatorilor poate fi permis numai de către Direcţiile de Sănătate Publică.
Ce a anunţat FRF
„În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea virusului Covid-19, Federaţia Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competiţiile pe care le organizează. Totuşi, partida Rapid Bucureşti – CSM Reşiţa, programată duminică, ora 12:30, pe stadionul din Regie, se dispută cu spectatori deoarece la momentul anunţului intrarea publicului pe stadion era permisă. A fost însă limitat accesul publicului şi la această partidă. În schimb, la Miercurea Ciuc, acolo unde Csikszereda întâlneşte de la ora 15:00 Petrolul Ploieşti, se va sista vânzarea biletelor, conform deciziei Guvernului României, astfel încât să nu fie prezente pe stadion mai mult de 1.000 de persoane. De asemenea, clubul gazdă urmează să solicite acordul DSP pentru a organiza meciul în aceste condiţii. În caz contrar, partida se va disputa cu porţile închise. De asemenea, pentru partida România U21 – Danemarca U21, vânzarea biletelor a fost suspendată. Vom reveni cu detalii”
Ce a a nunţat LPF
„Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca meciurile din Liga 1 să se joace fără spectatori în tribune, în condiţiile regulamentului, şi a comunicat scris celor 14 cluburi membre această hotărâre. Comunicatul LPF trimis echipelor, precum şi, pe această cale, mass-media şi fanilor fotbalului românesc: Stimaţi domni, având în vedere măsurile preventive adoptate de autorităţile competente ale statului, astăzi, 8.03.2020, constând în interzicerea actitivităţilor ce presupun participare a mai mult de 1000 de persoane, confirmate şi detaliate în urma discuţiei telefonice dintre Secretarul General al LPF, dl Justin Ştefan şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat MAI, dl Raed Arafat vă aducem la cunoştinţă că următoarele jocuri din Liga 1, vor fi organizate fără spectatori în condiţiile prevăzute de art 59 din ROAF. Măsura se aplică imediat şi va fi adaptată în viitor în funcţie de evoluţia situaţiei şi deciziilor autorităţilor Statului”
Ce a anunţat Federaţia de Baschet
„Pe aceasta cale, FRB anunţă toate structurile sportive afiliate care au calitatea de organizator al unor meciuri de baschet, indiferent de categoria de vârstă, că trebuie să respecte şi să ducă la îndeplinire deciziile autorităţilor referitoare la interzicerea activitatilor sportive în aer liber sau în incinte cu participarea unui număr mai mare de 1000 de oameni. În cazul activităţilor sportive cu un număr mai mic de participanţi, decizia aparţine autorităţilor locale, respectiv DSP (cu aviz obligatoriu)”
Meciurile din Liga 1 care se vor juca fără spectatori
– Chindia – Sepsi (8 martie)
– FCSB – CSU Craiova (8 martie)
– FC Voluntari – Hermannstadt (9 martie)
– Gaz Metan – CFR Cluj (9 martie)
– Viitorul – Poli Iaşi (13 martie )
– Astra – Gaz Metan (14 martie)
– Universitatea Craiova – FC Botoşani (14 martie)
– Sepsi – FC Hermannstadt (15 martie )
– CFR Cluj – FCSB (15 martie)
– FC Voluntari – Academica Clinceni (16 martie)
– Dinamo – Chindia Târgovişte (16 martie)
– Universitatea Craiova – Astra Giurgiu (18 martie)
– FC Botoşani – CFR Cluj (20 martie)
– Poli Iaşi – Academica Clinceni (21 martie)
– FCSB – Gaz Metan (21 martie)
– Hermannstadt – Dinamo (22 martie)
– Sepsi – FC Voluntari (23 martie)
– Chindia Târgovişte – Viitorul (23 martie)
După 23 martie, meciurile din Liga 1 se vor opri pentru partida Islanda – România (26 martie), din barajul pentru EURO 2020, şi se vor relua pe 4 aprilie.
Meciurile din Liga 2 ale echipelor argeşene, ce se vor juca fără spectatori
– etapa 25 Metaloglobus – CS Mioveni de sâmbătă 14 martie ora 11.00 (FC Argeş va sta în această rundă)
– etapa 26: CS Mioveni – UTA (vineri 20 martie ora 18.00), Rapid – FC Argeş (sâmbătă, 21 martie, ora 12.00)
– etapa 27: Dunărea Călăraşi – CS Mioveni (sâmbătă 28 martie), FC Argeş – Concordia Chiajna (sâmbătă, 28 martie). S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.