Accesul vizitatorilor în spitale, interzis!

0

Printre măsurile impuse ca urmare a riscului de extindere a coronavirusului, în toate spitalele din Argeş este interzis accesul vizitatorilor la unităţile din judeţ. Decizia este valabilă până pe 31 martie. În cadrul unei conferinţe de presă organiza­te în sala mare a Consiliului Judeţean au fost transmise deciziile luate la nivel judeţean.
La scurt timp după ce Ministerul Administraţiei şi internelor a făcut publice măsurile fără precedent instituite privind manifestările publice, călătoriile şi întreruperea cursurilor şi a stagiilor în spitale, DSP Argeș a transmis o înştiinţare prin care a anunțat că este interzis accesul vizitatorilor în spitale. „Având în vedere hotărârea nr. 6 din 6.03.2020 punctul 3, a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, în contextul declarării de către Organizația Mondială a Sănătății a stării de urgență pentru sănătatea publică cu impact internațional din cauza noului Coronavirus, vă comunicăm că începând de astăzi, 08.03.2020 până la data de 31.03.2020, se sistează vizitele aparținătorilor persoanelor internate. Aceste măsuri se pot prelungi și după data de 31.03.2020 în funcție de evoluția infecțiilor cu SARS-CoV-2”, se precizează în documentul semnat de Sorina Honţaru, directorul DSP Argeş.
La pacienţi pot ajunge pachetele urgente
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş a precizat în conferinţa de presă că în fiecare unitate medicală a fost creată posibilitatea ca la pacienţi să poată ajunge pachetele cu caracter urgent:„ Personal special echipat, cu măşti şi mănuşi, vor prelua pachetele ce trebuie transmise urgent. Descurajăm transmiterea cantităţilor de mâncare, ci doar a produselor cu caracter urgent. Personalul a fost instruit să nu se apropie la mai mult de un metru de aparţinători şi să folosească echipamentul de protecţie”, precizat doctorul Dan Manu.
Nu se mai fac stagii de practică
Tot ca măsură de protecţie, în toate unităţile spitaliceşti din Argeş au fost sistate stagiile de practică, atât cu studenţi ai Facultăţii de Asistente Medicale din cadrul Universităţii Piteşti, cât şi al elevelor din şcolile postliceale. „Măsura a fost luată pentru o protecţie mai bună a personalului şi a pacienţilor. Era necesară pentru a avea cât mai puţini oameni străini în unităţile medicale.”, explica Sorina Honţaru. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.