Colegiul Brătianu şi Şcoala Alexandru Davila respectă normele de igienă

0

Regulile de bază pentru prevenirea infectării cu COVID-19 sunt spălatul pe mâini, evitarea aglomeraţiei şi dezinfectarea suprafeţelor şi a obiectelor pe care pun mâna multe persoane. O echipă a Curierului zilei a mers ieri la Şcoala Gimnazială Alexandru Davila din Piteşti şi la Colegiul I.C. Brătianu pentru a vedea ce măsuri au fost luate, în acest sens. În urma vizitei inopinate nu am descoperit nereguli.
La Şcoala Gimnazială Alexandru Davila am ajuns în timpul orelor de curs. Pe holul unităţii se simţea miros de clor. În birou, directorul Floarea Stancu ne-a întâmpinat uimită. Când a înţeles despre ce este vorba a dat asigurări că totul este făcut „ca la carte” în unitatea respectivă. „ În fiecare zi femeile de serviciu spală şi curăţă. Avem săpun la baie. Pentru clase am cumpărat dezinfectant şi cadrele didactice dau înainte de ore. Se face dezinfecţie în fiecare zi.”, a precizat Floarea Stancu. Aceasta a acceptat să mergem la baie, să verificăm. Împreună ne-am dus la grupurile sanitare unde, într-adevăr exista săpun lichid, dar nu şi şerveţele. „Cum punem şerveţele, dispar”, a explicat Floarea Stancu. Am mers împreună şi într-o sală de la clasa I. Câţiva elevi purtau măşti. Învăţătoarea ne-a spus că lipsesc mai mulţi copii din cauza gripei sezoniere. Aceasta a precizat că sala de clasă este dezinfectată zilnic, iar copiii sunt sfătuiţi mereu să se spele pe mâini. Pentru a ne demonstra că sunt pregătiţi pentru orice, mai mulţi dintre elevi şi-au scos pachetele de şerveţele umede şi sticluţele cu dezinfectant puse în ghiozdan de părinţi.
Nu lipseşte săpunul
Am pornit către Colegiul Naţional I.C. Brătianu. Pe hol, directorul general Alina Manea şi directorul adjunct Florica Dumitru au accepta provocarea şi am mers la baie. Nu lipsea săpunul iar grupurile sanitare erau curate. „ În clase se face dezinfecţia o dată la două zile seara, după ora 20.00. Noi am discutat foarte mult şi cu elevii. Ei îşi curăţă băncile şi se protejează. Ne ajută foarte mult, că nu avem multe femei de serviciu care să facă singure toată treaba. La fiecare sală de clasă sunt curăţate băncile şi este pulverizat dezinfectant. Înainte făceam acest lucru o dată pe săptămână. De când cu coronavirus, se face mai des.”, explica directorul Alina Manea.
Controale în şcoli zilnic!
Despre situaţia din şcolile argeşene am discutat şi cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru : „Zilnic avem echipe care fac controale în şcoli. Acolo unde au fost descoperite nereguli, au fost remediate. Nu s-a descoperit ceva grav. Vă asigur că acum toate şcolile din Argeş stau bine din acest punct de vedere”.  M. Sandu Foto C. Tudor