Gripa a omorât în Argeş

0

Gripa sezonieră a mai făcut o victimă în judeţul Argeş. Este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Bârla. De asemenea, numărul bolnavilor de gripă a depăşit bilanţul bolnavilor din sezonul 2018-2019.
În acest week-end a fost înregistrat cel de-al patrulea deces de gripă sezonieră în judeţul Argeş. Este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Bârla. Începând din ianuarie şi până în preznt, alţi trei bărbaţi au mai decedat după ce au făcut gripă, doi piteşteni de câte 78 de ani şi un bărbat în vârstă de 69 de ani. Unul dintre aceştia era vaccinat. Cel de-al patrulea deces este la o persoană nevaccinată şi cu multiple comorbidităţi, după cum a declarat Sorina Honţaru, director al DSP Argeş. Bărbatul a fost diagnosticat cu virus gripal AH1 şi era internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. În sezonul gripal 2018-2019 au fost înregistrate în judeţul Argeş 5 decese.
Mai multe îmbolnăviri ca anul trecut
În ceea ce priveşte cazurile de gripă confirmate până ieri, DSP Argeş a comunicat că au fost înregistrate în total 175 de îmbolnăviri. Dintre acestea, 106 cu virusul gripal B, 49 cu virusul gripal AH3, 20 cu virusul gripal AH1. De asemenea, cele mai multe cazuri sunt la copii, fiind depistaţi 129 de copii şi 46 adulţi. Numărul cazurilor de gripă sezonieră a depăşit cu mult bilanţul din sezonul trecut, când la începutul lunii aprilie erau înregistrate în total, 143 de cazuri. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.