Antrenamentele juniorilor, suspendate

0

Întreruperea cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ gimnaziale şi liceale a adus după sine şi decizia forurilor competente pentru suspendarea antrenamentelor la copii şi juniori.
Prima care a luat această măsură a fost Federaţia Română de Fotbal, care a decis suspendarea competiţiilor de juniori. Astfel, federalii au anunţat: „Având în vedere hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în contextul epidemiei de coronavirus, de a închide instituţiile de învăţământ preuniversitar între 11 şi 22 martie, Federaţia Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor competiţiilor de copii şi juniori organizate de FRF şi Asociaţiile Judeţene de Fotbal până la redeschiderea şcolilor”.
Fără spectatori şi Inter Liga amânată
Apoi, deciziile au survenit şi la nivel local, iar AJF Argeş a anulat jocurile din cadrul Inter Ligii Naţionale. „Comitetul de Urgenţă alcătuit din: Corneliu SORESCU – Preşedinte AJF Argeş, Dan PIRCIU şi Răzvan TUNARU, ambii Vicepreşedinti AJF Arges, având în vedere punctul 2 al Hotărârii nr.6 a Grupului de suport tehnico – stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, dispune: Jocurile din cadrul Inter Ligii Naţionale se vor relua în data de 04.04.2020 orele 08:30; jocurile din cadrul celorlalte competiţii organizate de AJF Arges, programate până la data de 31.03.2020, inclusiv, se vor desfăşura fără spectatori, în conformitate cu prevederile art. 59 alin. 2 din ROAF. În cazul în care jocul se desfăşoară fără spectatori (“cu porţile închise“), au acces în stadion persoanele prevăzute la alin.1 lit.a–j, la care se adaugă: # Maximum 30 de oficiali, jucători, sponsori din cadrul fiecărui club, pe bază de tabel nominal semnat de delegatul clubului # Personalul angajat al clubului, strict necesar pentru funcţionarea instalaţiilor stadionului şi organizarea jocului, pe bază de tabel nominal şi legitimaţie de serviciu # Forţe de ordine; numărul de persoane din dispozitivul de siguranţă va fi consemnat în planul de acţiune # Ziarişti, câte unul de la fiecare organ de presă, pe bază de tabel nominal întocmit de clubul organizator # Cel mult 5 persoane, reprezentând autorităţile publice locale # Reprezentanţii AJF Arges, pe baza legitimaţiei de serviciu sau a delegaţiei emisă de forul competent # Delegatul de joc va supraveghea respectarea prevederilor de mai sus. Prin excepţie de la prevederile de mai sus, în situaţia obţinerii avizului prealabil al Direcţiei de Sănătate Publică competente la nivel local, jocurile vor putea fi organizate cu spectatori, cu respectarea următoarelor condiţii: # numărul de participanţi să fie mai mic de 1.000 şi # să fie efectuată o analiză a riscului cu privire la organizarea jocului respectiv cu spectatori, elaborată la nivelul Directiei Judetene de Sănătate Publică.
Pregătirea suspendată
Epidemia de coronavirus a întrerupt temporar activitatea copiilor şi juniorilor şi la cele mai importante grupări sportive de profil din judeţ. Astfel, pe rând FC Argeş, CS Mioveni şi Clubul Aripi Piteşti au anunţat că antrenamentele de la juniori sunt suspendate, la fel ca şi competiţiile, până la reluarea şcolii. „Conducerea clubului FC Argeş a luat act de hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi a decis oprirea totală a activităţii tuturor grupelor de la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi în perioada 11 martie – 18 martie. În această perioadă, la clădirea care găzduieşte juniorii alb-violeţi, dar şi în zonele adiacente, se va face va face dezinsecţie şi dezinfecţie”. Acelaşi lucru se întâmplă şi la Mioveni, cu grupele Centrului de Copii şi Juniori, însă aici, cele două grupe de juniori republicani A şi B, vor face cel puţin pentru moment antrenamente. De asemenea, un alt centru important de fotbal din Piteşti, Aripi, a întrerupt total activitatea la toate grupele de copii şi juniori. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.