Nouă medalii la Campionatul Balcanic

0
  • Jandarmul Viorel Olteanu a obţinut aurul la ştafeta 4X200m şi a stabilit un nou record balcanic
  • În total au fost luate 5 medalii de aur, 3 de argint şi una de bronz

La ultima competiţie internaţională de atletism, înainte de oprirea tuturor concursurilor din cauza coronavirusului, sportivii de Masters argeşeni au avut o comportare excelentă, întorcându-se acasă, din Serbia cu mai multe medalii.
Sala de Atletism din Belgrad a găzduit ediţia a 5-a a Campionatului Balcanic de Atletism în Sală Masters, ultimul important concurs de acest gen , rezervat pentru cei de la Masters, înainte ca în Europa să se oprească majoritatea activităţilor sportive din cauza pandemiei COVID 19. Concursul a fost rezervat atleţilor cu vârsta peste 35 de ani. Pe listele de start s-au înscris peste 500 de sportivi din 9 ţări: Serbia, ROMÂNIA, Slovenia, Croaţia, Albania, Bulgaria, Turcia, Muntenegru şi Grecia.
Din lotul României au făcut parte şi 4 argeşeni, toţi reuşind să urce pe podium:
– Dan Cristian Teodorescu a obţinut medalia de aur la triplusalt şi argint, la săritura în lungime – categoria +40 de ani.
– Maria Păsărin a obţinut medalia de aur la 3000 m marş şi bronz la 3000 m – categoria +55 de ani.
– Aurică Toma a obţinut aur la 3000 m marş, aur la 400 m plat, argint la 3000 m şi argint la 200 m plat – categoria + 80 ani.
– Viorel Olteanu – jandarmul I.J.J.ARGEŞ, a obţinut medalia de aur la ştafeta 4 × 200 m, cu timpul de 1 min.44 sec., stabilind un nou record balcanic la această probă -categoria +40 de ani .
„Am coborât de la categoria +45 la +40 ani, întregind ştafeta alături de Silviu Nişu – Timişoara, Cătălin Nedelcu – Rm.Vâlcea şi Lucian Ghiţoc – Bucureşti. Băieţii au fost extraordinari, toţi am condus cursa pe schimbul său, începând cu Cătălin, eu ,Lucian şi Silviu oprind cronometrul la 1,44 min., încheind la mare distanţă de ştafeta Greciei – locul 2 şi ștafeta Bulgariei -locul 3. Am reuşit împreună unul dintre recordurile competiţiei şi nou record balcanic la această probă, doborând recordul Croaţiei datat de 3 ani cu timpul de 1,47 min. Le mulţumesc băieţilor că au avut încredere în mine şi nu am dezamăgit, îi felicit pentru dăruire şi le doresc cât mai multe medalii. Felicitări atleţilor argeşeni şi lotului ROMÂNIEI ,multă sănătate şi cât mai multe urcări pe podium” ne-a spus după concurs jandarmul Viorel Olteanu. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.