Judecat după ce a comis 61 de infracțiuni

0

Un argeșean a atins un record ne­dorit după ce a comis în Dane­marca nici mai mult, nici mai puțin de 61 de infracțiuni. A fost judecat de un tribunal danez pentru multi­plele fărădelegi. A comis furturi, fraudă informatică, fraudă electro­nică, fals în acte, trecerea fraudu­loasă a frontierei, fals privind identiatea. Acum, europenii vor să ni-l trimită acasă, ca să nu mai stea în închisoare tot pe banii lor, după ce le-a provocat atâtea necazuri. Curtea de Apel Pitești a admis cere­rea și bărbatul urmează să fie transferat într-o închisoare din România.
În Iunie 2019, Claudiu Nicușor Bărbulescu a fost condamnat de Tribunalul orașului Hjoerring din Danemarca, sentința rămânând definitivă în iulie 2019. Bărbatul a primit o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani și 6 luni pentru comiterea a 61 de infracțiuni. Iată ce spune sentința: „A fost condamnat numitul Bărbulescu Claudiu-Nicuşor, la pedeapsa de 2 ani si 6 luni închisoare (914 zile), pentru săvârşirea unui număr de 61 de infracţiuni, respectiv: – 8 infracţiuni de furt calificat în formă continuată, dintre care 5 infracţiuni de furt calificat prin efracţie şi 3 infracţiuni de furt; – 50 de infracţiuni de fraudă informatică şi tentativă la fraudă informatică, în formă continuată, dintre care 40 de infracţiuni de fraudă electronică şi 10 infracţiuni de tentativă de fraudă electronică, în formă continuată, în concurs ideal cu infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, – 2 infracţiuni de încălcare a interdicţiei de a intra pe teritoriul statului Danemarca, în formă continuată, dintre care o infracţiune privind regimul străinilor în Danemarca şi o infracţiune, cu corespondent procesual în infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată, – o infracţiune de fals, cu corespondent procesual în infracţiunea de fals privind identitatea”, se precizează în sentinţă.
Trasferat într-un penitenciar din ţară
Autorităţile daneze au înaintat cerere ca deţinutul să fie transferat într-un penitenciar din România. „Admite cererea formulată de autoritătile judiciare din Danemarca înaintată Curții de Apel Pitești prin adresa nr. 902/II/5/ 2020 din 04 martie 2020 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești (…) recunoaşte sentinţa penală pronunţată la data de 20.06.2019 în Dos. nr. MEST-2021/ 2019 de către Tribunalul or. Hjoerring din Danemarca. (…)Dispune transferarea persoanei condamnate Bărbulescu Claudiu-Nicuşor, într-un loc de detenţie din România, în vederea executării restului de pedeapsă rămas neexecutat din pedeapsa totală de 2 ani şi 6 luni închisoare (914 zile), conform Codului de procedură penală român şi în condiţiile Convenţiei. Ia act că persoana condamnată Bărbulescu Claudiu-Nicuşor este încarcerată în executarea acestei pedepse într-un penitenciar din Danemarca şi că executarea pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare (914 zile), expiră la data de 08.10. 2021, cu menţiunea că din cuprinsul certificatului şi celorlalte înscrisuri emise de autorităţile judiciare daneze nu reiese data efectivă a încarcerării condamnatului”, se precizează în sentinţa Curţii de Apel Piteşti. Altfel spus, argeşeanul urmează să fie adus în România, cel mai probabil la Penitenciarul Mioveni pentru a-şi executa pedepasa.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.