Se amână plata impozitelor

0

Având în vedere declararea stării de urgență, la Primăria Pitești se amână plata primei tranșe din impozitul pe clădiri și terenuri. Astfel, data limită nu va mai fi 31 martie, ci de 30 iunie. Cei care achită integral suma aferentă impozitului datorat beneficiază de reducera de 10%.
Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, Guvernul va decide, prin ordonanță de urgență, prorogarea primului termen de plată, de la 31 martie la 30 iunie 2020, a anunțat ministrul Finanțelor. Tot până la termenul respectiv, 30 iunie 2020, vor beneficia de bonificația de 10%, persoanele fizice care plătesc integral impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport, anunță Primăria Pitești.
Cetățenii au alternativa plății online a impozitelor și taxelor locale, precum și a amenzilor, cu cardul bancar, prin Internet, fără comision, la adresa www.ghiseul.ro. Pentru achitarea impozitelor și taxelor locale sau a amenzilor online, cu cardul bancar, se acceptă la plată carduri emise de orice bancă, serviciile fiind disponibile și funcționând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
Se pot obține documente online
Cei care doresc să intre în posesia unor documente sau să le transmită către administrația locală o pot face tot online prin serviciile electronice, după cum urmează:
1. Obținerea certificatului de atestare fiscală online, prin intermediul site-ului www. primariapitesti.ro,
2. Comunicarea prin e-mail sau pe platforma de contact www.primariapitesti.ro, secțiunea “Impozite și Taxe Locale”, a actelor administrative-fiscale, emise de Direcția Impozite și Taxe Locale,
3. Depunerea online a declarațiilor fiscale pentru declararea/
scoaterea din evidența fiscală a bunurilor (clădiri, terenuri, mijloace de transport), precum și pentru declararea impozitului pe spectacole, serviciul electronic fiind disponibil la adresa www.primariapitesti.ro. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.