Cum ne petrecem timpul liber

0

Școlile sunt închise, părinții sunt în șomaj tehnic sau lucrează de acasă, cumpărături am făcut cu toții, ce facem acum?
Curierul zilei vă pro­pune o nouă rubrică menită să vă ajute să petreceți timp de calitate alături de familie, în au­toizolare sau carantină.
Hârtia igienică a fost cel mai cumpărat produs în supermarketuri. Nu vă grăbiți să-i aruncați centrul de carton, avem planuri de primăvară, spre bucuria celor mici.
Materiale necesare
– Tub hârtie igienică
– Foarfecă
– Lipici
– Hârtie colorată pentru decor
– Ziar
– Pământ grădină
– Semințe de orice fel
– Cariocă
Instrucțiuni
1. Tăiați tubul de carton în 2 părți.
2. Decupați ziar cât să înfășurați jumătatea de tub, acoperind totodată partea de jos, astfel încât să susțină pamântul.
3. Decupați hârtie decorativă, lipiți-o pe exteriorul tubului, adăugând după plac inimioare, steluțe, etc.
4. Puneți pământ în noul vas de răsaduri și semințele alese, în lipsă de idei, puteți folisi semințe de la mere, lamâi, grăunți de usturoi, etc.
5. Decupați etichete din resturile de carton pe care să notați numele plantelor.
6. Udați moderat.
Vă prezentăm 3 rețete extrem de simple care au ca ingredient principal făina. În perioada aceasta toate gospodinele și-au făcut stocuri de produse de bază, făina fiind nelipsitul ingredient pentru pâine, gustări dulci sau sărate.
1. Biscuiti cu praf de copt
– Rețeta pe care v-o sugerăm este deosebită de clasicii biscuiți din comerț. Avem nevoie de 500 g de făină, 1 linguriță de sare, 1 plic de praf de copt, 20 g de zahăr, 100 g unt/margarină, 350 ml de lapte dulce gras sau lapte bătut.
– Încălziți cuptorul la 200 grade C. Mixați făina, sarea, praful de copt și zahărul. Adăugați untul pe care îl zobiți cu mâna sau cu furculița până obtineți un amestec fărâmicios. Începeți să turnați,progresiv, laptele peste amestec, fără a mixa prea mult. Puneți aluatul obținut pe o suprafață de lucru și formați un dreptunghi, împăturiți-l în 3, aducând marginile peste centru. Decupați cu un pahar sau o formă specială de patiserie. Ungeți biscuiții cu lapte si dați-i la cuptor între 15 și 20 de minute. Pot fi păstrați câteva zile la frigider sau câteva săptămâni în congelator, ambalați corespunzător.
2. Minibaghete
– Ingrediente necesare aluat: 400 ml apă călduță, 30 g de unt, ¾ linguriță sare, 550 g făină, 35 ml de lapte, 15 g de drojdie proaspătă sau 1 plic drojdie instant. Pentru baia de apă avem veboie de 2 l de apă, 1 lingură de sare și 60 g de bicarbonat de sodiu. Deasupra se va presăra sare mare.
– Amestecați ingredientele pentru aluat cu mâna sau la mașina de pâine. Când ați obținut o coca omogena, lasați-o acoperită la dospit, la loc ferit de curent, cca 1 oră, până își dublează volumul. După dospire, întideți-o cu grijă pe o suprafață unsă cu puțin ulei. Împărțiți coca în 10 porții, modelând-o în forma dorită, recomandat mini baghetă. Lăsați baghetele 15 minute la dospit, de asemenea acoperite.
– Baia de apă: într-un vas adăugați ingredientele menționate mai sus, dați-le într-un clocot. Puneți pe rând câte 5 baghete în apa clocotită, lăsându-le câte 30 de secunde pe fiecare parte. După baia de apă, așezați baghetele în tava de copt, cu ajutorul uunui cuțit ascuțit crestați suprafața, presărați sare și dați la cuptor la 200 grade C timp de 20-24 minute sau până își schimbă culoarea în maroniu, ca în imagine.
3. Fursecuri
– Ușor de făcut și delicioase, fursecurile pe care vi le prezentăm pot fi modificate după propriul gust, adăugând migdale, rom, lamâie, portocală, etc. Dacă folosiți unt sărat, nu mai este nevoie de cantitatea de sare din rețetă.
– ingrediente: 360 g de făină, ¾ linguriță de sare,1 linguriță de praf de copt, ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu, 230 g de unt, 250 g de zahăr pentru aluat și 150 g pentru topping, vanilie sau orice altă aromă doriți, 1 ou mare. Pentru o textură deosebită adăugați 60 g de cremă de brânză. Dacă le doriți mai crocante nu este nevoie de brânză.
– Într-un bol amestecați făina, praful de copt, sarea și bicarbonatul de sodiu. În alt bol amestecați untul moale, crema de brânză dacă folosiți și zahărul până devin o cremă aerată. Adăugați aromele și oul, apoi încorporați amestecul de făină, amestecând ușor până este toată mixată.
– Cu ajutorul unei linguri, formați porții egale de aluat pe care le rulați în formă de biluțe. Puneți zahărul pentru exterior într-o pungă, adăugați cu grijă biluțele de aluat, acoperindu-le uniform prin scuturarea pungii cu zahăr. Scoateti aluatul, turtiți cu grijă fiecare fursec, puuneți-le în tava de copt și coaceți-le 10-12 minute la 180 grade C.  C.Z.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.