Creşte uluitor numărul persoanelor izolate!

0

De la o zi la alta, constatăm o creştere uluitoare a numărului de persoane aflate în izolare la domiciliu. Ieri peste 5000 de argeşeni erau supuşi acestei măsuri. A crescut şi numărul persoanelor aflate în carantină. Cât despre numărul cazurilor confirmate în judeţ, nu există date oficiale după ce MAI a luat decizis ca aceste date să fie comunicate numai la nivel naţional şi fără a se preciza situaţia detaliată pe judeţe.
Potrivit situaţiei persoanelor afectate de COVID-19, prezentate de Direcţia de Sănătate Publică, ieri în Argeş erau 5096 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 587 argeşeni au finalizat peroada de izolare şi au ieşit de sub măsură, în timp ce, 124 de persoane se află în carantină instituţionalizată. De asemenea, au fost verificate 1.641 persoane aflate în izolare. Potrivit legii ei care nu respetă măsura izolării riscă amenzi de la 100 la 5.000 de lei, dar şi instituirea stării de carantină pentru 14 zile.
Ne trebuie cabinete dentare pentru urgenţe!
Cum cabinetele medicale dentare s-au închis, la nivelul judeţului trebuia găsite soluţii pentru asigurarea urgenţelor stomatologice. „Direcția de Sănătate Pubică analizează pentru conformitate propunerile făcute de Colegiul Medicilor Stomatologi. În județul Argeș urmează să funcționeze 6 cabinete de stomatologie care să asigure intervenția în situațiile de urgență, după cum urmează: Pitești patru cabinete : două cabinete de urgență pentru pacienții confirmați sau suspecți de COVID-19 (1 cabinet pentru adulți și unul pentru copii), un cabinet pentru pacienții aflați în carantină sau în izolare și un cabinet pentru restul populației; – Câmpulung și Curtea de Argeș câte un cabinet pentru populația din nordul județului. În funcție de rezultatul analizei de conformitate, această propunere poate suferi modificări” a anunţat ieri, Prefectura Argeş. Lista cabinetelor nu a fost definitivată. La Pitești, urgențele stomatologie erau asigurate încă de ieri, la Clinica Doctor Leahu, pentru cetățenii care nu fac parte din categoria celor infectați izolați sau în carantină. Reprezentanţii DSP verificau ieri după-amiază dacă unităţile nominalizate corespund pentru a asigura condiţiile impuse pacienţilor cu COVID şi pentru cei din izolare sau carantină. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.