Glință ar putea rata Jocurile Olimpice!

0



Comitetul Olimpic Internațional a stabilit un termen pentru luarea unei decizii privind Jocurile Olimpice de la Tokio. În cadrul unei conferințe telefonice, Comitetul a decis ca în patru săptămâni să ia o decizie privind competiția de la Tokio.


Momentan s-au discutat posibile soluții, însă cea a unei amânări nu a fost exclusă. În aceste patru săptămâni se va monitoriza atât evoluția globală a pandemiei, cât și cea din Japonia, țara care ar trebui să găzduiască marele eveniment sportiv. De asemenea se va analiza calendarul competițional al sporturilor reprezentate la JO, calendar competițional care cu siguranță va suferi modificări majore. Decizia pe care Comitetul Olimpic Internațional o va lua la finalul termenului limită, va influența în mod direct competițiile preolimpice. Canada este prima țară care a anunțat că nu va trimite sportivii la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo dacă evenimentul va avea loc în cursul anului 2020. COSR poartă discuții cu sportivii și cu federațiile pentru a vedea dacă se prezintă la întrecerea din Japonia. Și județul Argeș are până acum un sportiv calificat la întrecerea de la Tokyo. Jocurile Olimpice ar trebui să se desfășoare în perioada 24 iulie-9 august.
”Sportivii pun pe primul loc sănătatea lor”
Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a cerut, în contextul pandemiei de coronavirus, poziția Comisiei Sportivilor din cadrul COSR în ceea ce privește participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Covaliu a confirmat că niciun lot național sau olimpic nu se mai pregătește centralizat în România, toți sportivii aflându-se la domiciliile lor. De asemenea, au fost cerute Federațiilor Sportive Naționale puncte de vedere în ceea ce privește continuarea pregătirii sportivilor în contextul situației mondiale. „La ora actuală nimeni nu se mai pregătește centralizat în România. Toți se pregătesc în siguranță la domiciliile lor. Fiecare sportiv, antrenor, membru al colectivului tehnic, se gândește la sănătatea lui și a familiei sale și după aceea la performanță. În aceste condiții grele ale pandemiei de coronavirus nu se poate vorbi despre performanța sportivă. Așteptăm decizia Comisiei Sportivilor, punctele de vedere ale Federațiilor Sportive și apoi vom decide în Comitetul Executiv al COSR ce se va întâmpla cu participarea Team Romania la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat Mihai Covaliu. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.