Personalul a ameninţat cu demisia!

4

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurat miercuri s-au stabilit mai multe măsuri privind pacienţii cu coronavirus. Astfel s-a hotărât ca Spitalul Mioveni să fie numai pentru pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, în timp de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti să rămână pentru urgenţele din întreg judeţul. Pentru a fi asigurat necesarul de personal pentru Spitalul Mioveni vor fi transferaţi angajaţi de la Spitalele Curtea de Argeş, Costeşti şi Câmpulung. Decizia a stârnit nemulţumiri, personalul de la Mioveni anunţând că va demisiona.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat următoarele decizii: desemnarea Spitalului Orășenesc Mioveni pentru tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 şi desemnarea Spitalului Județean de Urgență Pitești să asigure cazurile medicale de urgență pentru tot județul, non-COVID-19. Pentru copii, Spitalul de Pediatrie Pitești a fost desemnat ca unitate spitalicească destinată cazurilor pediatrice, dar și pentru cazurile de copii îmbolnăviți cu virusul COVID-19. De asemenea, preluarea cazurilor de boli infecțioase eruptive pediatrice va fi realizată de compartimentul de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, inclusiv profilaxia antitetanică și antirabică (adulți și copii). Având în vedere că spitalul desemnat să primească pacienţii cu COVID-19, respectiv Spitalul Orăşenesc Mioveni nu are necesarul de personal pentru toate specialităţile, în perioada stării de urgență, personalul din structurile de primiri-urgențe ale Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Spitalului Municipal Câmpulung și Spitalului Orășenesc Costești va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilități de prelungire în funcție de necesități, pentru asigurarea serviciului de urgență din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni. Despre decizie a vorbit preşedintele Consiliului Judeţean Argeş: „ Intrăm într-o nouă etapă. Numărul celor care sunt în izolare şi carantină creşte. Am propus Comitetului Județean pentru Situații de Urgență şi s-a aprobat o hotărâre prin care să separăm apele la nivel judeţean, pe serviciile medicale. Am hotărât să avem două unităţi sanitare mari care pot să facă aceste servicii: Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti care să asigure toate cazurile de urgenţă din judeţ şi care nu sunt purtătoare de COVID-19 şi Spitalul Mioveni unde vor fi internaţi atât suspecţii cât şi cei pozitivi, dar şi cei care au alte afecţiuni dar sunt purtător de virus COVID-19. În primul rând pentru corpul medical am făcut acest gest pentru a-i proteja şi bineînţeles pentru toţi cetăţenii de rând. Problema care se pune este legată de Spitalul Judeţean despre care ştim că este dotată cu aparatură medicală nouă dar nu are personal pentru a asigura asistenţa acestor cetăţeni care sunt purtători sau care sunt pozitivi şi care în perioada respectivă pot avea şi alte suferinţe medicale. Am luat decizia ca pe o perioadă de două luni colegii de la Spitalele Costeşti Curtea de Argeş şi Câmpulung, singurele care au unităţi de primiri urgenţe să meargă să asigure servicii medicale permanente la Spitalul Mioveni. În spitalele rămase fără medici, vom asigura o spitalizaree de servicii minimale în profil de urgenţă. Şi acolo va fi un corp medical care va asigura numai servicii de urgenţă şi mici servicii medicale”, a declarat Dan Manu.
Prefectul s-a întâlnit cu personalul
Decizia a stârnit nemulţumiri în rândul angajaţilor Spitalului Mioveni care au ameninţat că îşi vor depune demisiile. Oamenii se plâng, printre altele, că nu au echipamente de protecţie, aceştia susţinând că la nivelul unităţii erau ieri numai 60 de echipamente de protecţie, de unică folosinţă. Prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit cu salariaţii dar şi cu reprezentanţi ai Primăriei Mioveni care au explicat că atunci când s-a luat decizia nu s-a ţinut cont de particularitățile de proiectare ale acestui spital, incompatibil cu găzduirea tratamentului specific secțiilor de boli infecțioase. Oamenii au spus că sistemul de ventilație și filtrare a aerului a fost gândit pentru a obține un grad mare de puritate a aerului, însă nu pentru specificul secțiilor de boli infecțioase, motiv pentru care spitalul nici nu are secție de boli infecțioase. Personalul medical a susținut că înțelege nevoia de trata, dar în condiții de siguranță, motiv pentru care vor merge acolo unde va fi nevoie să trateze persoane infectate. Oamenii au mai spus că cu pot intra în acestă luptă fără echipamente de protecţie. „Au fost preluate probleme și nemultumiri semnalate de către salariații spitalului, care acum sunt analizate. Evident ca se încearcă o armonizare a unei situații care este destul de tensionate la nivelul întregii comunități din Mioveni”, a precizat Lucian Ionescu şeful de Cabinet al prefectului de Argeş.
Primarul Georgescu nu a fost consultat!
Despre decizia transformării spitalului de la Mioveni în unitate pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu a precizat: „Este adevărat că Spitalul Mioveni a fost desemnat ca, în contextul pandemiei de coronavisrus, să fie centru județean de tratare a persoanelor testate pozitiv cu acest virus. Această decizie mi-a fost comunicată pe linie ierarhică, de forul administrativ superior, care a luat decizia în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgenţă, din care niciun reprezentant al orașului nu face parte. Hotărârea adoptată de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca soluție în scenariul unei evoluții puternice a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în județul Argeș, intră în vigoare în dată de 28 martie. Până atunci însă, va trebui ca și noi, pe plan local să luam o serie de hotarâri în cadrul Consiliului Local Mioveni, să avem un punct de vedere legat de această decizie asupra căreia nu am fost consultați. În acest moment trebuie să analizam cu calm și să reflectăm cu celeritate asupra deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă, urmând să căutam cele mai bune soluții, atât pentru comunitate, cât și din punct de vedere legal, în contextul asigurării serviciilor medicale pe perioada stării de urgență.” M.Sandu

4 COMENTARII

  1. Sa iti dea domnule demisia ca si asa sa intrat numai pe pile,daca nu credeti cautati pe google sunt atatea anchete. Foarte bine sa ii aduca pe toti aici ca au cheltuit 50mil euro si nu au urgenta. O rusine de spital.

  2. Ahh, mai iau spaga medicii si asistentele acum? Cand toti sunt cu ochii pe voi e nasol. Nu miscati nimic inainte daca nu primeati ceva. Acu tremurati toti. Dati-va demisiile ca erati numai cu ochii dupa bani, bine, am intalnit si oameni printre voi, dar putini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.